Menyusu wajib kiri & kanan ke?

Hi semuaaa? Dulu min ada problem susukan baby min, lepastu ada yang sharekan petua macam ni dekat min tau?? Betul ke ya mommies rasa agak-agaknya?? Sebab lepas minum dua-dua belah baru baby min tidur nyenyak?

Menyusu wajib kiri & kanan ke?
68 Balas

Mitos... tapi xkisah lar cara perah,pam atau beri direct breastfeed kepada anak tu...yg penting dua2 kena ada pghasilan susu xkira sikit atau byk... klau x nnti membengkak..aduhai seksa tahan sakit... klau anak suka kanan..boleh jer kiri tu perah... jgn fikir terlalu rumit pada perkara mitos... Yang penting dua2 breast perlu ada pghasilan susu berterusan,klu xde lgi atau salah 1 sikit jer..rajin2 perah,pam atau bgi anak bfeed ...dont stress2 about it terutama ibu2 yg bru lepas bersalin okey...