Menyusu wajib kiri & kanan ke?

Hi semuaaa? Dulu min ada problem susukan baby min, lepastu ada yang sharekan petua macam ni dekat min tau?? Betul ke ya mommies rasa agak-agaknya?? Sebab lepas minum dua-dua belah baru baby min tidur nyenyak?

Menyusu wajib kiri & kanan ke?
68 Balas

tak tahu nak cakap mitos or x, orang tua2 selalu ckp bg kanan dulu. kemudian kiri. n me as mummy dah terbawak2 habit ni sampailah anak dah setahun lebih. tp ada sikit perasan,bila ank dah abis menyusu sebelah kanan, pastu bg sebelah kiri, 2jam lepastu dia mesti akan berak. hehe..then buat experiment sendiri. bg sebelah kanan saja...kiri x bagi.. dia macam lambat berak. soo maybe kiri n kanan tu kna bagi. supaya dia cepat kenyang. xkisahla start dr kiri or kanan.