22 Week baby kurang gerak, normal tak?

Assalamualaikum puan² semua, maaf sy nak tanya sikit puan² yang ada pengalaman, sy start rasa pergerakan baby masa 18 week. Baby gerak tersangatlah aktif mcm ada pesta renang berirama. Tapi sejak masuk 22 week ni kurang sangat pergerakan. Kadang² mcm tak rasa gerak. Normal ke tak ya? Risau pulak. Nak tanya nurse, appointment lambat lagi. Sy first mom, tak tau nak tanya sapa. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

saya pun cuak jugak tapi saya selalu baca yang awal2 ni baby banyak ruang lagi nak gerak. tu kadang rasa kadang tak. saya 22w pun xbanyak gerak berbanding start gerak 20w

6mo ago

oh sama la ya, tenang sikit rasa hehe. terima kasih ya puan 🥰

Di KK, kira gerakan pada week 28. Untuk puan yg dah kira dulu, jika risau , baik buat pemeriksaan dgn doktor

6mo ago

Terima kasih puan sudi jawab