risau

Hi semua.. sy nk tanya sikit harap sudi menjwb.. sy 22 week. Ada rasa sikit2 macam baby gerak dalam perut... Tapi kadang² dalam sehari kadang² dekat 2 hari x rasa apa².. so sy jd risau.. hari tu check up.. mintk doc scan.. alhamdulillah so far ok.. macam mana ye nak tau baby ok kalau x rasa gerak tu? Sbb belum rasa gerak yg kuat.. dalam buku pon belum start catat lg..

7 Balas

Sbb tu 27-29 week bru start kira, sbb ada org 25 week bru start rasa baby menendang..jgn risau sgt, baby dlm kandungan masih kecil lg

4y ago

Fikir yg baik2 je..sbb tu lambat start kira gerakan, klau awal2 start, mmg penuh pac hospital sbb ramai ibu2 rasa baby kurang gerak..hihi sy pernah pegi hospital sbb baby kurang gerak masa 21 week..