Apa yg akan isteri2 buat kalau dlm situasi mcm ni?

Hi semua. Sy mengandung dah 5 bulan. Selama ni takde pun rasa nk check phone suami tapi smlm tergerak hati nk check. Tgk dia msg ex lama dia. Perempuan tu respond kt whatsapp status dia lepas tu siap ckp suami sy handsome and siap bg icon ?. Sy bgtau suami sy yg sy tak suka dia msg ex dia mcm tu. Lepas tu perempuan tu mintak gambar suami sy pergi bagi je. Ehh melampau. Sy menangis sbb stress sgt2. Byk hal lain yg buat sy stress dgn baby sy doctor ckp ada kemungkinan utk gugur dan mcm2 lagi. Ni tambah pulak perempuan lain dok mengacau suami sy.??

13 Balas

awk ckp suami jgn biasakan diri dgn benda2 perangai2 buruk, nnti lagi buruk dan hodoh lagi nasib menimpa diri dia. ckp x sayangkah masa depan? jgn marah dia terus sis.. teruskan selami hati dia buat dia btl2 sbgai suami sis sbb selagi bersuami isteri lebih baik saling menegur, bukan saling meludah kemarahan tu.. mmg,, marah mmg marah,, tapi sis yg masih bersikap waras , jadi selagi waras sis kena ada sikap matang dlm diri dan jgn bt suami sis rasa xdpt berubah jadi lebih baik sbb skrg ni suami sis tgk sis sbgai contoh pasangan betul n baikk.. walaupun "bikinn panasssss punya pasangan takkan sy yg kena bagi contoh" , tapi tu je cara dia sbb sudah sy katakan makin biasakan perangai buruk, keadaan akan lebih bertambah buruk.. sis kena ikut logik minda fikiran skrg ni.. selagi sis boleh berdiri di atas minda yg waras n logik, sis ckp lh awal2 dgn suami skrg ni yg "sy serius tngh kawal diri ni, tipu kalau sy x sakit hati x rasa sedih.. lebih baik block dia. sy ckp awal2 org ktiga dlm hidup kita bedua ni cuma racun rumah tangga. wlpun niat kau kalau ada niat nk bebaik atau berkawan, sy bgtau awal2 laki pmpuan x bole jadi kawan. yg skrg ni skrg lh fokus n fikir masa depan kita.." selagi boleh kawal diri tu kawal sis.. rasa sakit hati dgn suami sis ckp saja.. "x bagus.. x aman.. xda rasa happy lgsg.. atleast fikir baby.. baby baru kecil mcm ni.. dlm perut.. tgk org lain dkt luar, bahagia angkat anak peluk2 bawa jalan happy.. mcmana tu? dpt x kita mcm tu kalau ada org lain mncul? buanglah fikiran x betul tu.. "

3y ago

be strong..