Ada x yg sama masalah mcm saya? rasa rimas dgn suami masa mengandung ni... 2nd pregnancy

Sejak tau pregnant,smpai skrg ni 13weeks.. Sy mcm tawar hati sgt kalau suami nak bermanja lepas solat subuh. lagi2 bila masuk bulan puasa. Tp cara dia bermanja tu buat sy jadi rimas.. ๐Ÿ˜ฃ dia punya manja asal masuk pagi tu x mcm masa sy mngndung first. Kalau dulu dia mcm gaya boss n xbyk bgi ekspresi bermanja.. Skrg ni pun mcm boss2 tapi manja dia tu mcm nk tendang pun ada.. Bukan x sayang suami atau benci. Tapi asal dia bt mcm tu sy jadi rimas lagi2 sy ingat waktu ni bulan puasa.. Sbb apa bila dia bermanja tu mcm nak himpit orang pun ada. Sy yg jadi sesak nafas. dia peluk pun mcm nk gusti. X suka cara dia bermanja mcm tu. Sy prnh slowtalk dgn dia tp mcm tulah, xmakan lgsg..Pdhl serius btl sy memohon kt dia, bukannya sy benci.. then yg tadi sy berkeras sikit ckp x nak. sy menjauh sikit dari dia sbb dia dtg je pn dh buat sy rasa rimas. Sekali tu sy cuba marah dia paksa pula then, dia tahan sy tp sy ckp x suka x suka lah,x nk tu xnak knapa nkk paksaa!!! Ya sy naik angin. Dia ckp yg sy melawan sbb tu dia buat mcm tu. Mcm budak2 tau!! hish! Sy x suka, betul! tpi sy hairan masa mngndung first terbalik btl. skrg ni mcm automatik rasa rimas.. tadi dh terbegaduh masa imsak tp sy cpt baik sbb sy geram masa tu ja. Sy mrh bila dia bt mcm tu ja. Tp suami sy dia mcm trbawa bawa emosi tu.. Sy hrp suami sy buang yg keruh ambil yg jernih. Nak dia jadi matang. Nak dia fikir kesian kt sy juga. Sy btl2 mngaku sy jadi tawar hati kalau bab bermanja n bersama dgn suami waktu lepas subuh sehingga ke pagi. Mgkin sbb penat urus anak sejak ibubapa sy pegi jauh skjp tinggl dgn kakak sy. Tau,kesian kt dia. tapi sy sndri x tau mcmna nk ubah rasa nii.. Sy hrp suami bole jadi penyayang tanpa terbawa bawa nafsu tu.. slalu doa moga Allah jadikan kami lebih matang dlm prhubungan.. Skrg ni rasa bersalah. masa tu sbb sy geram n x suka je bila dia paksa. kalau dia ckp ok baiklah, sy xkan berkeras.. X nak dia salah faham. Actually ada ckp kt dia yg mgkin ni pmbwkn masa mngndung sy pun xtau knpa sy mcm ni mgkin baby boy tapi sy ckp masa tu dgn perasaan geram dan sy berusaha halang dia dkt2 dgn sy.. X tau lah dia dgr x tu apa sy cuba faham kan dia.. Mgkin jg dia sangka sy mereka alasan.. Sbb sy xnak dia dkt2.. Pdhl mmg tu yg sy rasa sejak tiba2 tawar hati.. Dia mcm x mudah nk fahami benda2 begini. Mungkn dia rasa remeh temeh.. sy hrp kmi bole cpt berbaik. X suka gaduh lama2 ni. Pagi tadi pun pegi keja dia x kejutkan sy yg dia nk jalan. slalu tu dia kejutkan then bersalaman.., nmpk sgt dia masih simpan amarah dia tu dkt sy.. ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“ #jangandibully

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama laa sis time tu sy 1st trimester x suka husband dekat trus sy bentak dia kerja pun x kejutkan sy dia buat sarapan sendiri kesian sy bangun pun da ada susu d sebelah sy da potong buah tuk breakfast sy... lucu klu ingat ada seja yg x kena ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ semenjak 3rd trimester ni ttba pula rindu husband klu xda d smping confirm d cari ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Baca lagi
2y ago

Aduduhh.. Bagus juga husband sis ni merajuk2 pun bt kan sarapan utk sis.. Tp tulah serba slh pula bila husband xkejutkan kita mcm biasa.. Uwuu..๐Ÿ˜Šbagusnya sy nk mcm sis 3rd trimester dah start cari hubby balik..

Sama huhu. Kdg rasa bersalah. Dah try slow talk,husband merajuk. Mslhnya bila dipeluk tu rasa sesak nafas betul. Huhu bkn dibuat2. Kdg2 nk tidur dia dok usap2 pn kita rasa rimas,sbb nk tidur dgn tenang. Jgn sentuh sy!! Haha bila masuk 2nd tri dah ok sikit la. Sbb malas nk btekak ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

2y ago

Dorang mcm x faham kann apa kita nak๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ yg dorang tau nk kita layan dorang.. Tapi dgn condition kita ni yg kita sndri xtau kenapa, aduhh trpaksa lah ikutkan kalau dorang dh start merajuk. Kdg kalau awal2 dah ckp xnak, lagi kuat dorang bagi.. Dorang peluk mcm kita ni bantal pelok๐Ÿ˜‚ tapi tau dorang just nk brmanja cuma masa anak prtama sy dulu dia xmcm ni sgt.. Tulah yg pelikknya..๐Ÿ˜… sama lah kita skrg ni sy cuba perlahan lahan terima kehendak laki ni sbb apa, malas bt orang marah.. cuba sabar tahap monster tunggu mangsa ambil makanan sy๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

sama la.. sejak preggy sy rimas klau husband duk peluk2, nk mnja2 sebelum tido.. sy siap pesan, setakat peluk je.. yg lain "no", tp kdg2 kesian tgok muka dia mcm dh tkut nk dekat gn bini.. pas tu sy layankan jela bg dia happy skali skala, klau x dia stress je.. sian

2y ago

Betul tuu.. Kita sama siap pesan atau pun bagitau hint, penatt rasa mngntuk btl mcm tu.. Tapi dorang ni tau betul cara nk buat kita jadi serba salah.. dorang jadi diam terus pun dah rasa kita ni bt dosa.. ๐Ÿ˜“ Tulah sy ada jg sikit2 layan,tapi sy asyik2 ckp "kata nak tidur" last2 dia yalahh..๐Ÿ˜‚

Allah.. sabar ya mommy. kdg btul itu semua pembawakkan baby.. maybe betul kot baby boy sbb dia tak bg daddy dekat dgn mommy ๐Ÿ˜‚ takpa insya Allah doa bnyk2 moga Allah buka Hati husband mommy untuk lebih memahami situasi mommy. aamiin..

2y ago

insya Allah.. aamiin โค

Sama sis. Setiap kali pregnant, saya jadi rimas dgn suami. Taktahu kenapa. Sentuh pon saya tak suka.

2y ago

Tulah.. Xtau knpa, mgkin sbb nk dpt baby boy. Sbb sy masa anak sulung sy tu baby girl takda pun rasa mcm nii..

sama lah saya sis ,2nd pregnant ni rasa rimas sangat dengan suami,, asyik nak bekepit jee,,

2y ago

Pelikkan.. Dulu kita yg nk bekepit, skrg ni giliran suami pula.. ๐Ÿ˜…๐Ÿคญ Something btl pregnancy kali ni

๐Ÿ˜ฃ