7 Weeks, Tak Nampak Heartbeat

Hi semua, pernah tak mommy2 ada experience buat ultrasound tapi tak nampak heartbeat.... Saya buat vaginal ultrasound...still tak nampak heartbeat... Doktor kata berserah pada tuhan je la..

13 Balas

Maaf bukan nak menakutkan tp pengalaman saya baru2 ni,ms mggu ke 8 takda heartbeat,doc mnta tggu dlm 2 mggu,selepas 2 mggu saya cek mmg janin tkda heartbeat,so berserah samada dia gugur sendiri tp disebabkan selepas 2 mggu pun dia tk gugur,saya buat d&c...tp berdoala kalau rezeki maybe dlm 9 mggu akan ada heartbeat

4y ago

Sy pun sama.. Sy pernah buat vaginal ultrasound.. Tp doc ckp xda heartbeat dlm 10 minggu pregnancy.. Lpstu sy xnk buat d&c.. 2 minggu jgk la baru turun darah.. 4 minggu complete.. 3 bulan lpstu sy pregnant balik..

Sy 8 weeks pun tak nampak apa. Kantung apa pun tak de. Doc sampai ckp sy ni ectopic pregnancy. Then sy jumpa pakar check balik semua. Alhamdullilah ada kantung, janin and heartbeat.

3y ago

saya mengalami benda yg sama 😭

Sy pun same last year. Xde heartbeat pastu time 11 weeks, gugur sendiri. Skrg mengandung lagi. Baru 5 weeks 6 days. Takut klu sejarah berulang kembali. Same2 kita berdoa semoga semua baik2 jer.

4y ago

Amin.. Terima kasih..😊

tkut nya……..😣😣 sbb sy prnh jgk 2 kli gugur scan nmpk kntg baby pon xbrpaa nmpk.. ni tkut sekali lgi next week bru nk pg scan….nk tgk ada heartbeat ke x..

7weeks memg blum nmpak heartbeat, baru nampak kantung baby je. Awal lagi sis.. positive thinking ok.. sis cuba datang smula masa 9weeks.

Salam. Saya baru 6 minggu, masalahnya, ada darah keluar sedikit, tapi dh beberapa hari . Adakah ini tanda2 awal keguguran? Atau ianya normal?

3y ago

saya pun same..keluar warna coklat tu..

Saya pun sama sis.. Skrg 7 week.. Scan hari tue doc x dpt kesan jantung.. Doc suh dtg balik 8 week.. Skrg sis bpe week dah.. N mcm mane..?

4y ago

Moga baby saya sihat jer..mudah2an..

Sy 6w xnampak apa2 pun lg. Doc suggest ambil darah 2 kali utk tgk mengandung dlm rahim atau tak. Alhamdulillah dah 34w dah.

8 weeks sy pun x nmpk. Cuma nmpk mcm ada mass sj. Dtg scan minggu 14 br nmpk, br doc ckp ha nmpk berdetak tu... Itu jantung baby you

Mngkin awl lgi sis.. Positif kn pkiran ye..