Buat ultrasound selalu

Hi mommies, nak Tanya selalu buat ultrasound bahaya tak utk mommies and baby? Hari Tu masa 4 weeks scan. 5 weeks scan. 6 weeks pun scan. Ni 7 weeks Rasa nak scan Lagi boleh ke? Bahaya tk? Tak lega Rasa selagi tk nampak heartbeat baby...

1 Balas

Tak bahaya tp bg sy drpd scan kerap awal2 ni, baik simpan budget utk buat detail scan or 5d. Masa awl pregnancy, sy cuma scan masa 6w (tgk kdudukn kntung) & 9w (confirmation fetus & heartbeat). Hati teringin juga nk scan selalu tp sy yakin bby baik2 saja ☺️

2y ago

Sama2... Hrga detail scan tu bgantung pd klinik. Sy buat detail scan + 5d dlm rm200++