Heartbeat tak detect

Semalam buat scan guna kaedah transvaginal, sebab scan normal tu tak nampak janin lagi. So doc recommed buat transvaginal baru nampak janin tapi heartbeat tak ada. Doc suruh datang next week untuk repeat scan. Ada sesiapa yang 6 minggu or 7 minggu still tak nampak heartbeat baby tak ? Risau laa #bantusharing #seriusnanya #1stimemom

Heartbeat tak detect
13 Balas

Sama mcm kes saya awal pregnancy dulu.. 8w tak detect heartbeat, Dr cadangkan untuk dnc sbb diorang kata sy missed miscarriage. tp sy nk tunggu lagi 2w.. alhamdulillah lepas 2w gi scan semula dh ada heartbeat tp size baby tk sama mcm due last period.. size delay dlm 2w camtu.. alhamdulillah skrg dh 29w

3y ago

takde sakit sis.. keep positive insyaAllah

Sy masa 8 week jangan kata kan heartbeat. Janin pun x nampak lagi. Nampak kantung je. Jgn risau ye. Normal x nampak lagi. Next scan, sebelum scan minum air banyak2. Lps scan baru gi kencing. Supaya scan senang nampak. Sy dulu gi kencing dulu. X thu kena tahan dulu kencing 😅

Aritu sis scan slps test double line doc ckp nanti dtg balik slps 2mnggu..masa scan 6w 2d..mmg xkn nmpk lg heartbeat..jgn risau..kakak ipar 9w bru ade heartbeat..still positif syg..🤲🏻

3y ago

Lega dengar comment comment mommies semua 🥲

Saya 5weeks xnmpk apa ii , doc suh dtg lg 2 weeks and smlm dtg la for 7weeks 5day . Scan nampak kantung tapi xnampak heartbeat , doc suh dtg repeat scan lagi 2 weeks hmm .

6,7 weeks selalunya ada yg dah nampak, ada yg belum. tapi boleh dtg scan balik 9 or 10 weeks ibu. just be positive ya 🤍

Takutnya bacaa. Selagi tk nampak tak dgaq kan risau tu Allahu tatau habaq. Jumaat bru nkp scan lain #8w

3y ago

Semoga dipermudahkan awak

in shaa allah akan oky ja sbb sya nmpk pun masa week 8 cmtu... doa bnyk2 ya moga dimudahkn

Hi sis macam mana ya kandungan? Minggu ke berapa detect heartbeat?

awal lagi sis...saya dulu 9 weeks baru dpt heart beat

normal sis.. inshaallah pikir yg baik2 be positive..

3y ago

Terima kasih mommies 😘