Ada tak pesanan mak yang anda masih ingat lagi sampai sekarang?

Hi semua mommy & daddy komuniti TAP kesayangan min😍 Bila dah berumahtangga ni, mesti sedikit sebanyak kita akan merindui ibu ayah kita kadang kan?🥰 Jom kongsikan pesanan mak anda kepada anda yang paling anda tidak dapat lupakan😄

Ada tak pesanan mak yang anda masih ingat lagi sampai sekarang?
32 Balas

ayah saya selalu ckp walaupun saya dah dewasa, dah kawen, dah ada anak pun saya tetap baby utk dia. ayat yg selalu buat saya emosi dan rindu kat ayah. mak pulak ckp yg rumah tangga mmg tak senang dan kena selalu beringat utk maafkan diri sendiri dan jugak suami.

Jangan kerap karox kandungan tu tak kuat lagi ..menyesal tu kmu klau ada apa2 allah terus tersedar dari mimpi jadi takut bila dapat pesanan dari mak mcm tu ..allah semoga kandungan yg kedua ni sihat dan kuat

umi abah sentiasa bagi nasht wlaupn saya dh khwin..sentiasa tgur jika ada buat salah,nsht untuk jaga aib suami,jaga solat ,didik anak dgn seimbang..setiap kali call mesti tu nst yg di beri

Apa2 masalah, cerita dekat mak. Jangan simpan sendiri je. Kadang2 masalah tu tak selesai dengan bercerita, tapi mampu ringankan bebanan dan stress

Jangan derhaka pada Allah Jangan derhaka pada IbuBapa Jangan derhaka pada Suami Jika derhaka pada mereka, Allah akan bayar cash ats dunia

💕Emakku yg comel: "Solat... baca Al Quran" 💕 اللهم اغفر لها وارحمها وعافها واعف عنها

bkn pesan, cma ptanyaan yg d ingt, "selepas ini apa lagi barang kamu akan hilang" bbrpa mggu kmdian mak meninggal dunia,

jgn lupa solat, bdoa byk2 tmbah2 tgh pregnant ni.. and jd isteri yg baik, kesian suami.. 😇

jadi isteri yg solehah, ikat suami dengan masakan dan bincang elok2 jika ada mslah..

pandai bawa diri, jaga rumahtangga elok2 dan share masalah sama2 jgn ada rahsia