Komen 1 nasihat rumahtangga yang paling berguna

Hi semua selamat pagi ibu ayah TAP🌈🥰 Sepanjang perkahwinan anda dan pasangan, apa nasihat paling berguna dalam rumahtangga yang anda mesti simpan dalam ingatan anda ya?👫 Tak kira lah yang baru berumahtangga ke atau dah berpuluh tahun lamanya👨‍🦳👩‍🦳 Mungkin pasangan lain memerlukan 1 nasihat anda itu. Jom kongsikan bersama, tak salah berkongsi nasihat bukan? 😉 #TAPprihatin

Komen 1 nasihat rumahtangga yang paling berguna
29 Balas

Masalah rumahtangga, buruk baik pasangan, susah senang laki bini, makan ke tak makan ke, JANGAN CITE DGN SAPA2 PUN WALAUPUN MAK AYAH & ADIK BERADIK SENDIRI. Apa lagi nk dicite gn kwn2 atau org luar. Tolonglah jgn cite. Itu pesanan mak ayah sy. Sy pgg smpai harini. Apapun hal yg kita nampak psl org len, biarlah jd perbualan kita laki bini je. Xyah smbung2 cite gn org len. N ingatkan pd pasangan, apapun yg kita bncg atau berbual berdua, itu antara kita aje. Jangan smpaikan pd org len.

ada sorang kenalan kt tempat kerja, Masa tu bru tukaq tempat keja jd xrapat sgt. tp dia bg nasihat to me sgt bernas. JANGAN buat kerja rumah sorang2 nnt rasa terbeban sorang diri minta tlg laki buatkan sma contoh kita mnyapu suami tlg mop. kita masak suami basuhkan pinggan. byk lgi la. Alhamdulillah suami sgt membantu bila minta tlg.

4y ago

yes,agree.

komunikasi, jangan pendam dalam hati. cakap dan tegur baik2. jaga air muka dan aib pasangan. percaya, jangan mengongkong. sentiasa sayang satu sama lain. ingat semula susah payah dalam proses kenal smp usaha utk menghalalkan pasangan :)

Wanita akan diuji dengan lelaki yang x punya apa2.....sebaliknya lelaki diuji saat punya segalanya.....jgn bagi kepercayaan tu 100%, simpan sedikit utk diri sendiri🙋🏻‍♀️

Hidup bersama tak pasti berapa lama.. Mungkin salah seorang yg akan pergi dulu.. Masa yang ada ni hargailah pasangan dan hidup la dengan gembira..

"always love and respect your husband" ❤ .. bnyk jgak saya dengar nasihat pda org lain, tpi ini yg saya selalu ingat.

Terima husband seadanya.. maafkan kekurangan husband.. (walaupun dalam hati da carut2 ke husband)

saling memahami, toleransi, komunikasi paling penting dlm perkahwinan ☺️

susa senang bersama lalui semua kerana Allah bersera dgn Allah selalu

susah senang dlm rumah tangga harus kita hadapi dengn sabr dan kuat