Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?

Hi semua mommies🥰 Pernah dengar tak ayat di bawah ni ya🤔 Min dulu waktu mengandung, arwah mak mertua tak bagi duduk dekat bahagian tangga rumah😟 Arwah kata, kalau duduk dekat tangga nanti nak bersalin nanti susah😶 Lepastu min bersalin 9 jam dalam labour room😭 Ada kaitan ke ya mommies rasa?😅 Jom kongsikan pendapat di bawah😄

Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?
36 Balas

mitos/petua org dulu semua ada maksud tersirat. rumah dulu cuba tengok mcm mna konsep tangga dorang? tengok mcm mana pintu rumah dorang. seeloknya sbg org tua bercakap la yg elok2, kata-kata tu kan doa. lebih baik doa yg baik2 drp menakutkan mcm tu. bila pregnant ni mcam2 boleh jadi & kdang tak terjangka pun,ragut nyawa pun boleh. org islam ada rukun iman. cuba baca balik apa maksud keenam-enam rukun tu.. sampai bila nak percaya sesuatu melebihi Allah swt.