Berpantang

Ada tak dekat sini duduk rumah yg kena naik turun tangga? Lepas balik dari hospital, macam mana ya? Boleh ke kita naik turun tangga semasa berpantang? Akan mengganggu jahitan bersalin tak?

2 Balas

Saya. Berpantang dekat rumah kampung so memang ada tangga. Nak tak nak kena naik turun. Sebab bilik kat atas. Boleh naik turun tapi kena slow dan hati² . Jangan laju sangat bila berjalan. Saya seminggu lebih kemain laju lagi kerap kena susukan anak nak minta bantuan sangat pun susah sebab kadang suami takda. Saya malas asyik nak minta tolong mak saya je lagi bila malam. So kena bentan. Jahitan takda masalah

sya dok tingkat 5 , naik turun mmg slow2 and try x langkah besar sgt tu je .. sya ikat bahagian paha sya guna kain supaya limit langkah and baby husband yg bawa ..