Siapa ingat lagi moment ni?

Jom share pengalaman masing-masing😆 Min ingat lagi waktu first time jumpa tu, Husband min berbual dengan parents min je, min tunggu dekat dapur sampai dia balik. Bila dah balik tu, parents min tanya min... 'Mana kau jumpa dia ni'😂😂😂😂

Siapa ingat lagi moment ni?
28 Balas

mak terkejut🤣🤣🤣takde angin xde ribut dia tw ank dia xde someone special...tiba2 kata ada org nk dtg rumah jumpa mak dgn maknya utk sesi taaruf..(lepas je husben balik dgn mak dia mak kata huish...gigil lutut..bhahaa🤣🤣🤣mak yg nebes ) mak kata mana ko jmpe dak lelaki ni ..tetb mak eh dtg..kata xde bf..tetb ada..hahaa..bygkn mmg xpnh jmpe ..kami kenal dr online jodoh ...mcm bila memsing kata serius nk pergi ke next step... alhamdulillah Allah pmudahkan segalanya... smua berjalan dgn smooth je... sbb sy jnis sush nk dpt jodoh...kawan suggestkan register online jodoh trsebut..kejap je kenal...pstu sy just tnye serius ke atau main2 kalau dh knl husben ketika itu kata serius..jd kita kata ok direct jmpe mak..🤣🤣🤣xberani juga nk ckp dgn mak sbb mak garang.last2 decide next day tu ms lepas mak solat subuh mngadap mak bgtw..hehe..domam omak den seminggu..ank nk kwen omak yg domam .hehe..🤣🤣🤣🤣..jd kami knl hati budi n brcinta lepas nikah.. alhamdulillah..❤️

gembira dengan hati yang terbuka.. selesai jumpa kali pertama makan malam dekat rumah, abah kata dekat mak "pandai anak aku pilih".. siap pesan dekat adik kalau nak cari suami tu cari yang kontra macam kakak buat.. benda ni agak mengejutkan saya jugak sebab tak pernah lagi abah jumpa kawan saya pertama kali dia terus suka.. kalau sebelum ni abah jujur je bila dia tak berkenan contohnya "kau tak payah la lama2 dengan dia ni" "cari la yang elok sikit, abah tak suka la" 🤣🤣 tapi dengan pasangan saya ni abah bagi positive feedback.. rasa macam Allah permudahkan urusan kami nak kahwin.. tambah pulak family mentua pun takde apa2 halangan.. syukur sangat2..

3y ago

takde la untung mana pun.. jgn la ckp sy beruntung sis.. sy pun ada ujian sy sendiri.. benda dh berlalu kalau igt balik pun sy dh takde rasa apa2 sbb dh puas telan.. maaf sy x pandai nk nasihat ke apa tp yg sy boleh share sy cuma fokus apa yg buat sy happy je.. jgn sedih lama2 sis kalau x syaitan akan kuasai emosi tu.. baby dlm perut perlukan sis sihat.. sy doakan keluarga sis lembut hati & sis beroleh kebahagiaan ye

mama sy biasa je sb sy dia tahu hubby dan sy kawan sekelas.. bila sy next step dgn hubby pun sy bgtau ma.. lama2 ma sy plak asyik suruh hubby bawak mak dia jumpa ma sb katanya dh berkawan lama☺️☺️.. so 2019 hubby bawak maknya dtg merisik setelah 5 tahun kami in relationship..kedua2 belah family restu dan seronok sb akhirnya kami kahwin jgk stelah ma n ma mertua duk suruh kami kawin cepat2😅😅.. 2020 kami kahwin setelah 3x tunda sb pkp.. alhamdulillah november 2020 kami selamat diijabkabulkan dan sekarang tgh tunggu our boy coming this August 😘😘

ndk tau mau kata trkejut ka apa sbb kita org xbercinta dn jumpa time akd nikah cuma sy boleh katakn yg dia salah mak mertua sbb dia sngka makcik sy tu mak sy dn mak sy tu dia sngka org lain😂

mak senyum jea..ayah muka garang smpai si dye takut...tp alhamdullilah...jodoh ngn dye...skrg da ad anak sorg😆😊✨

Gembira & Terkejut 😁 Gembira sbb ada tetamu nak dtg rumah. Terkejut sbb tak sangka itu pilihan hati anaknya.

okay ja..sebab memang kenal dari kecil jiran rumah.

terkejut,sbb masih remaja lagi masa tu

Biasa. Cool je Allahyarham abah

mak saya senyum2 saja ☺️