Kantung kosong

Semalam sy g klinik kesihatan tuk scan... doktor ckp kandungan sy ikutkan dah 8mggu tp kantung kosong...janin xde.. doktor ckp kemungkinan besar gugur.. doktor suruh sy refer hospital Sebb tuk scan lg sekali .kt hospital doktor scan lg.. pon sama .nmpk kantung..janin xde..tp jantung baby ada .. doktor ckp benda sama . kemungkinan besar gugur...Sebb kantung dah jatuh.. doktor bg 2 mggu utk kantung tue kluar sndiri...ada x mommy2 kt dlm nie alami yg sama mcm sy alami sekarang nie...

9 Balas

mcm sy hri tu mcm ni jgk..kndungn klu ikutkn dh 11mggu..tp bila scan saiz nye mcm bru 8mggu. bby tu dh xde lama dh..tp janin tu blm kluar .dktor kt klinik pn ad bgthu blik tggu je dia kluar dlm msa dua mggu..sy pn blik rumah mcm biasa..tnye pndangn kwn2 yg krje nurse .dia org ckp xleh tggu lma 2mggu sbb tkt jdi jgkitan kuman.effect kpd sy..keesokkn nye sy trus ke hosptl brdktn..smpai sna bila check smua sy kne hntr ke hosptl bsr yg ad dktor pkar. bila smpai sy byk kli dktor cek jln tu..klau bby xkluar jgk keeskkn tu dktor nk msukkn ubt.klau xkluar jgk dia trpksa cuci ..tp alhamdulillah mlm tu jgk smua kluar...Jdi xsmpat kne cuci

2y ago

hi sis...saya baru je p klinik n scan baby...kalau ikutkan da 12w, tp doc kata ini baru 8w...so doc suruh dtg 2w lg, kalau kantung mengecut makna janin xde da...