kantung tidak berbentuk bulat

selamat petang, hari ni saya scan di KK.... ikut pengiraan period saya kandungan berusia 8 minggu.. tp bila scan td, doktor kata 6 minggu dan kantung berbentuk sedikit lonjong... Sepatutnya kantung bulat.. kemungkinan doktor kata janin x menjadi @ masih kecil lg.. jd doktor suruh dtg scan lg 3 minggu akan datang... Ada x mengalami pengalaman mcm sy?

1 Balas

saya dulu lebih kurang tu jugak. tapi scan langsung tak nmpak kantung. kena repeat scan 2 minggu baru nampak kantung dan denyutan jantung baby. 6 weeks baru nampak, tapi scan dari bawah. scan biasa x nampak langsung .

4y ago

transvaginal ultrasound, sis.yg ni lagi clear nampak terus dari rahim