Scan tak nampak

Hi. Semalam saya buat test HCG naik 2 line terang (test kali ke 3). Tadi saya pergi klinik doktor cakap ikutkan dah masuk 6 minggu. Tapi bila scan tak nampak apa pon. Kantung pon belum ada. Siapa pernah mcm ni? Susah hatilah

6 Balas

Saya 6w pregnant, kosong, kantung takde, janin apa lagi. Lepas 2w saya spotting, check ada kantung takde heartbeat or janin, doc cakap kandungan mungkin tak jadi and nak cuci, saya minta tunggu dulu and saya ikhtiar makan bayam merah and bedrest betul-betul, next 2w scan, alhamdulillah baby okey, saya jumpa doc lain, and doc tu cakap it is normal ada baby yg early development dia slow, tapi once reach 5m dia akan ikut development biasa semula. Alhamdulillah sekarang dah 32w pregnant. Semoga sis pun ada rezeki, jaga makan ya..

Ia bergantung pada individu sis. Ada yg lewat ada yg awal. Mcm sy 4w alhamdulilah dah nampak dahh kantung 6w heartbeats pun dah ade .. Saya cadangan kan kena kerap Minum air suam sis .. Mcm sy dctr dah sah kan sy pregnant dia suh trs mnum air 2botol besar shari .. 2minggu minum btrusan tu trs nampk baby alhamdulilahh.

saya pernah. masa anak 1st and 2nd. apa pn x nmpk. kembung minum air. jgn risau ya. dua2 anak saya da besar da. yg ketiga ni je 5 mggu scan terus nampak. xyah minum air pn. dont worry mommy.

3y ago

Terima kasih puan. Komen sgt positif & bagi saya kekuatan ♥️

boleh scan lagi 2 minggu lagi sebab saya 8w dah ade baby and dengutan jantung ❤️

baru g sis..kne tgu 8 mgu ke ats bru npk jelas😊

3y ago

jagan risau puan...insyallah....nanti nmpk la tu.kadang kulit lapisan Kita tebal.saya pernah alami ank yang ke 2.

lg baik ambik masa lg