Kantung tak nampak 6 minggu

Nak tanya..ikutkan saya dh 6w3d. Tapi scan tak nampak pape..cuma rahim je bulat biasa mcm tu.. upt 2 line selalu test. Ada ke yg mcm ni?

Kantung tak nampak 6 minggu
13 Balas

Dr ckap rahim x tebal ke? rsa klu dh bulat cmtu tebal dh tu, petanda baik. cuma tak nmpk kantung lgi tu normal klu bru 6 weeks. tunggu dlm 8-10weeks. klu risau, bleh cri tempat yg bleh scan dari bwah, itu lgi jelas.

2y ago

doc ada cakap rahim sy tebal

saya pun macam tu.. cuma doc cakap dtg lagi lepas seminggu.. lepastu dtg lagi skali check ada dah kantung baby.. awal² ni kalau nak check pastikan pundi kencing kite penuh senang nmpak kantung

2y ago

Before scanning , minum air banyak dan jangan buang air kecil dulu, supaya mudah nampak waktu scan tu nanti sis .

Sy bru lps prgi scan smlm 6 mggu jgk. Doc ckp nmpk kantung dh. Klu nmpk kantung tu ok dh. Tp xpe sis, nnti try scan smula lgi 2 mggu. Moga dprmdhkan urusan kite smua 🥰

2y ago

in Shaa Allah..Amin..tqq

sama mcm sya sis ... bru ja balik dri hspital ni doc ckp 2 minggu lagi nnti scan balik .... mula tu suspek mcm pregnant luar rahim ... tapi alhamdulillah tak...

2y ago

7 weeks sis ...

mcm sy baru g scan semalam. sepatutnya 7week tapi bila scan doktor cakap 6week..baby xnampak sgt tp doktr ckp elok dk dlm kantung

2y ago

Alhamdulillah..doakan saya jgk ye spaya nmpk kantung n baby

sye hritu pun sme. doktor kate sbb kebelakang. tpksa thn nafas bru dpt tgok. doktor katr itu normal. alhamdulillah

Saya pun sama mcm ni sis masa 5w. Dr cakap its normal sbb terlalu awal. Kantung akan start nampak from 7w

2y ago

masa 5w sis punya rahim pun nmpk bulat cmtu ye?

Masa sis p scan tu sis ckap macam mana ? Sis bgitahu pening pening atau ckap nak comfm kehamilan ?

2y ago

better tunggu 6w ke atas sis

Hi sis nak tnya , sis pergi ckeup kt kk atau hosp ? Mmg akan dpat refer scan atau kita yg mnta ?

2y ago

Amin..tq sis

Sama macam saya sis should be saya 7 weeks, tapi bila scan baby baru usia 5 weeks

2y ago

okk2 sis..maybe saya pun mcmtu..lega sikit dgr..tq sis