Scan Tak Nampak

Hi. Semalam saya buat test HCG naik 2 line terang (test kali ke 3). Tadi saya pergi klinik doktor cakap ikutkan dah masuk 6 minggu. Tapi bila scan tak nampak apa pon. Kantung pon belum ada. Cyst Alhamdulilah tak ada. Cuma doktor cakap rahim menebal mcm tanda rahim sdg bersedia utk ada kandungan. Siapa ada pengalaman mcm saya? #6weeks #scan

Scan Tak Nampak
6 Balas

sis pnah mcm ni, upt mmg positive.. tp x delay period lg, so sis tggu dulu utk ke klinik. tp one day ade rasa cramping teruk, kawan² office advice pi check klinik.. Dr scan, x nmpk kantung, cuma die tunjuk dinding rahim menebal. Katanya ni normal utk permulaan pregnancy, kene repeat scan lg 2 minggu. Alhamdulillah, baby da 24 weeks skrg.

1y ago

Hi saya tuan yg bertanya soalan ni 2 tahun lepas, dont worry kay. Anak saya dah masuk 1 tahun 3 bulan dah. Jaga kandungan baik baik kay

saya baru 4w almost 5w. test upt semua positive. tapi bila scan mmg belum ada apa2 cuma nmpk menebal sama mcm doc sis ckp. jd doc suggest saya buat beta hcg 2x. jd masih menunggu result. harap2 semua baik2 je. dan kandungan kita kuat inshallah ❤️

1y ago

Hi saya tuan yg bertanya soalan ni 2 tahun lepas, dont worry kay. Anak saya dah masuk 1 tahun 3 bulan dah. Jaga kandungan baik baik kayyyy

Sama kita sis,sy hri ni 6 Week tpi scen xnmpk apa2,, semoga kandugan baik2 saja … xth lah normal ke x mcm tu 😭

1y ago

hi sis, saya yang bertanya 2 tahun lepas. Alhamdulillah dont worry, anak saya sekarang dah 1 tahun 2 bulan dah hehehe

Sama sy.. nnti kena dtg balik lpas 10 hari.. kira2 dlm 7w gitu doc suh dtg blik scan 🤭

sy scan 5w pun xnmpak apa2 then repeat scan 7w dh nmpak baby plus heartbeat skali hehe

3y ago

Tulah. Susah hati pula tadi. Terima kasih banyakk puan ♥️

Awal lagi utk nmpk dlm scan. InshaAllah by 10 weeks boleh nmpk

3y ago

Baik puan. Terima kasih banyakk puan ♥️