Tip dan sokongan untuk saya. Gdm

Semalam minum air gula. Ptg tu nurse call kata gula tinggi. Kne jumpa dr. Sy rasa macam saya ni gagal jadi ibu. Sedih sgt. Sy risaukan baby sbb ni baby first. Sepanjang saya mengandung, sy kawal pemakanan. Manis tu memang kurang sgt sbb sy pun tak minum atau mkn benda manis. Tapi macam mana masih lagi gula tinggi. Semalaman saya menangis fikirkan hal ni. Ni sebenarnya second baby sy. Yang first dh gugur tahun lepas sbb saya tak tau sy preg. Buat kje lasak pstu dia gugur. Kali ni sy sangkut gdm sy jadi takut sgt. Mommy yang lain ada nak bagi tips tak supaya gula saya trkawal. Edit : maaf saya terikut emosi. Mse call tu nurse dah sound saya sbb saya tanya gula saya berapa ye. Dia kata tinggi la. Kalau tak tinggi saya tak call. Nnti ssh kn kk. Baby pun bleh prob. Saya dngr tu trus nangis. Maaf ye semua. Tq yang bagi kata2 semangat dan tips

29 Balas

jangan risau la sis . ikut je apa doktor ckp k . takda apa tu . sy pun GDM . nurse ckp tinggi, tp sy tanya doktor, doktor ckp tak teruk sgt . tpi perlu kawal makanan . Makanan tak semesti melalui gula je sis, melalui nasi smua pun boleh menyebabkan kencing manis . Jangan banyak fikir yg negatif okay sis . kita sama2 tempuhi GDM ni . sy first baby juga hehehee . Banyakkan minum air kosong. nanti doktor ada buat temujanji untuk pakar diet punya . Sy 25/7 ni appoinment dengan dietary. Btw, sblm minum air gula, gula sy 4.0 tapi lepas minum naik gi 8.9 ..