First time GDM

Baru dapat call dari nurse, keputusan ujian MGTT mengecewakan,bacaan sebelum minum air gula 4.6 lepas minum 9.1, rasa down sgt².. sy asyik fikir mcm²,ssh hati dan rasa sedih. Ni mengandung anak ke-3,sebelum ni tak pernah GDM

4 Balas

saya pun gdm sebelum minum 3.3 selepas minum 8.3 and first baby 🥲 husb dgn family terkejut and pelik sbb saya tak suka minum manis and jarang minum manis tapi nak buat mcm mana sangkut juga. tapi keep positive jgn fikir sangat. nnti bsp follow je apa nurse ckp. saya baru 1st bsp last week results semua okay alhamdulillah. doktor suruh buat sebulan sekali tapi nurse ckp kalau awak nk check 2 minggu sekali pun boleh dtg je untuk monitor gula dlm darah.

Sy lg tinggi after makan 10 tp sy mmg dari anak 1st smpai skrg 3rd sangkut kena bsp jela lpsni tp sng sy beli sendiri glucometer tu tkde ulang alik byk kali sgt.Jgn byk fikir ye sis inshallah dipermudahkan.❤️

1y ago

ok. tq ya

Mcm ni sy rse bila nurse kata sy ade darah tinggi, kne cek bp selang 2 hari ulang alik Kk, xley cek kt rumah 😓mmg sy down sgt wak.. Utk gdm belum lgi.. Risau juga sebenarnya

sama sy.. 8.3 ... kena diet makan.. tapi mmg mkn x byk... mybe sy faktor umur dh 40