Minum Air Gula

Hi, Sy nak tanya. Baru2 ni Sy ada minum air gula. And kk ada call. Tapi Masa tu Sy baru bangun tdo, jadi macam mamai2 angkat call. Dia Tak bagi Tau result minum air gula, cuma cakap nanti next appointment just tnya nurse je results minum air gula. And Sy terus ya kan, tanpa fikir nak tau results Sy ada kncing manis ke tak. Bila Sy call smula no yang call tu Tak berangkat pula. Agak2 nya kk ckp mcam tu kiranya Sy ada kncing manis ke tak ya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

Pada yg sy dgr, selalu kalau nurse KK call ni berkemungkinan sangkut kencing manis masa mengandung. Ataupun KK awk memang ada procedure utk call inform next appointment. Nk pastikan cuba call lg ye nombor tu. Berjaga-jaga juga dlm pemakanan. Moga dipermudahkan urusan 🌸

Mungkin sis ada gdm masa preggy , sebb tk silap saya klau minum air gula brapa hari lepastu klau dpt call tndanya ada gdm , tpi haritu saya alhamdulillah nurse takdak call , smpai tarikh oppointment dngn nurse , nurse bgitau gdm saya normal

2y ago

oh yekee. tqtqtq 😊😊

Kalau call selalunya ada, tapi tak call pun kadang2 ada diorg malas nak inform. Tapi nanti kalau confirm ada nurse akan inform next checkup tu sebab ada proses lain yg kena buat. Jangan risau, just tunggu nurse inform

saya pun kemarin dulu kk call.. suruh buat bsp harini.. dorg pun ada kata, kalau xcall tu clear gdm.. klau call tu ada kencing manis laa tu..

2y ago

ya betul sis.. kebetulan kemarin sy ada 1 tinggi pagi.. so saya kene repeat bsp lg 2 minggu.. kalau xclear juga myb kene on insulin ..

kalau kk tempat sy..sy mntak no tlipon misi yg selalu rawat sy..kalau ada apa2 nk tanya wasap je...

2y ago

senang ya cam tu. KK tempat sy ni asyik2 tukar nurse. huhu maybe sbb baby pun belum besar 😅

Rasa sangkut tu sis. Kalau mcm sy diorg tak panggil. Tgok result kat buku normal

Ada kencing manis la tu sis. Kalau takde KK takkan call.

2y ago

oh yeke. okok tq response 😊

biasanya KLU KK call ada kencing manis tu sis

Biasanya klu kk ada tel maknanya sis ada gdm..

2y ago

oh yeke. tqtq response 😊

kalau kk call maksudnya sangkut gdm