Berapa minggu waktu anda dapat tahu?

Hi selamat tengah hari semua👋 Jom kita kongsikan moment-moment indah dalam hidup kita🥰 Berapa minggu ya usia kandungan mommies waktu mula-mula mommies dapat tahu pregnant dulu?🤰 Jom komen bawah😘

Berapa minggu waktu anda dapat tahu?
2030 Balas

8weeks. Setelah lewat period seminggu lebih. Masa awal2 pregnant tu macam da rasa tak sedap badan. Nak pitam dan rasa macam perut cramp. P klinik doc bagi ubat gastrik walaupun saya takda gastrik. 💆🏻‍♀️ tapi saya tak makan pun ubat tu.

4minggu...sblm ni pernah gugur,3 bulan kemudian, saje2 nk test awal 2 hari dari tarikh period, dua garis yg terang muncul😄, mcm x percaya.. 7weeks, ade bleeding, mujur scan ade heartbeats lg. Sekarang nk 10weeks,moga2 boleh la dpt baby tahun ni

Kurang 10 week. N x tau pun time tu pregnant. Mlm sblm cek tibe² saket perot sgt². Egat kan salah mkn. Duk berulang toilet byk kali tapi x membuang pun. Esok pagi ye tergrk hati nak cek double line. Alhamdulillah. Now baby da nak msk 7 bln😊

Masa tu panik sbb dh lewat 12hari...then kakak plak cite dia xdtg² period since 1st vaksin...kita pon panik laa🤣Gi check doc, doc kata pragnant 5minggu🤭Syukur Alhamdulillah...skrng br 8minggu. Sy doakan smua disini sihat² hendaknya...

Saya dapat tahu 2mggu6 hari, kira 3 minggu la. Tp smpi skrg masi berteka teki pregnant atau tak? Sebab line tu masi halus lg. Line mmg ada tp bila cek guna clear blue digital not pregnant pula. Ke kena tggu smpi 5 minggu baru line jd terang?

Sy dpt tau ms 6 weeks.. Sblm tu ada la pening2 sikit, igtkn sbb stressed dgn keja.. Weekend g watson bli brg saje la bli pregnancy test.. Alhamdulilah rezeki, dpt 2 line.. Trs call husband, suruh blk sbb nk tunjuk result pregnancy test..

period xdtg² da 5 hari, saje cek sekali naik double line tp samar².. skrg da 6w4d.. alhamdulillah, anak sulong da 7 tahun baru sangkut.. sy ingatkan anak sy tu anak tunggal.. 😂 syukur xterkata, sy mmg teringin sgt nak anak lg..

👍 yg pertama 5minggu...pelik gak sbb baru kawen 4 mggu, xde ilmu lg xtaw bunting pelamin 😁 yg kedua dpt rasa sbb lewat period sehari dua, tapi x cek lg...bila 6mggu+ bru cek 🤭 takot nk mengharap sbb pernah 4 kali gugur

Alhamdulillah 5 weeks.. Kebetulan buat upt sebab nak main badminton tapi tak sangka naik double line tapi samar2.. Masih jauh lagi perjalanan mummy & baby.. Semoga segala nye berjalan lancar & dipermudahkan.. Aamiin :)

dtg priod 14/10/2020. nikah 17/10/2020 check positive 14/11/2020 sebelum check dah tahu pregnant sebab badan rasa lain .. miscarriage 16/03/2021... skrng dh 7bulan after miscarriage.. doakan saya dapat baby lagi 🤗