Berapa minggu waktu anda dapat tahu?

Hi selamat tengah hari semua👋 Jom kita kongsikan moment-moment indah dalam hidup kita🥰 Berapa minggu ya usia kandungan mommies waktu mula-mula mommies dapat tahu pregnant dulu?🤰 Jom komen bawah😘

Berapa minggu waktu anda dapat tahu?
2030 Balas

5w. 🥰 5.5.2020 dpt tahu preggy kakak Haura. tapi Allah pilih jadi anak syurga ibu ayah. 5.5.2021 dpt tahu preggy adik baby AH. Alhamdulillah syukur sgt. Moga adik baby selamat n sihat membesar dlm perut ibu smpai 1/1/22 nnti ye. edd pun lebih kurang kakak Haura je. Moga semuanya selamat aamin

Sye kahwin. x lame jugak nk tngu. . dalam 1.5 bulan. dekat puase tahun lepas MMG xlrat nk puase. lawan jugak LA. tpi MMG thu x dhtg dekat dua bulan.. suami kta Chek mane tau . rezaki bulan baik. Sye pun Chek. tngok dah 8 mingu.. sekrang bby Sye dah 10 bulan.. . rezaki untuk tahun depan. 6 mingu.. tngu x lama tpi sekli allh tu bgi . krap. ..

6mggu 2hri tp mmng terkejut btl ingat mmng dh tk dpt hamil lg sbb dokter kata ada masaalah dalaman jadi sy fikir dh ada 2 anknya takpelah kalau dh tk blh sbb sy dh merancang 3tahun yg ni btl2 mengejutkan ,btl lah org kata selagi ada rahim selagi tu jgn berhenti menharap

3y ago

Selagi ada rahim , selagi tu wanita masih ada peluang besr utk mengandung 👍🏻👍🏻👍🏻

+-5 minggu. Igtkan lewat period bbrp hari shj, sekali double line jelas sangat, cek semula lmp.. Ya Allah 😂 dh lewat 9 hari tp x perasan sbb period always on time. Anak ke 3 dh, alhamdulillah 🌹 Moga Allah permudahkan semua urusan mommies dlm app ni, dan Allah berikan kesihatan yg terbaik utk semua mommies and kandungan ❤️. Aamiin

waktu check 4minggu baru. saja2 je nak check. mula2 check tak nampak double line pun . kali kedua check sebab period lambat 2hari pastu sakit pinggang . tahu2 naik double line. Alhamdulillah rezeki selepas keguguran kali pertama. ni anak kedua. semoga dipermudahkan urusan kali ni dan baby membesar dgn sihat dan cukup sifat . amiinn

Anak 1st excited. Bru delay period 4 hari da cek UPT da ada 2 line. Anak 2nd mmg plan after ank 1st 2 tahun. So memang delay period 2 minggu bru cek. Ank 3 & 4 (twins) dapat tau da nak masuk 5 minggu masa tu. Tu pun sebab tiba2 tak bole bau ayam goreng..ikan goreng..sbb period macam biasa so mmg tak expect da prgnt time tu.

nikah 25/12. last period hari pertama 7/6. masa 5w ke 6w dah start loya2 bukak peti ais je rasa nk muntah. xboleh bau lauk2. hari 1st ingatkan biasa je. tp smpai dah 3 hari mcm tu, dh rasa lain mcm dlm hati mmg kuat rasa ni mesti pregnant ni. mgu depannya terus pergi kk check alhamdulillah positive. first pregnancy 😊

👍..after 5years menanti..tu pn sblm tau pregnant sy dn husbnd berhenti berhrp sda..msa ramadhan lepas bdn rsa x selesa tp x sgka sbb pregnant..mengadu dgn kakk pyudara sakit dan bdn mcm lemas xbermaya..dia ckp hamil la tu..ptg raya 1st cuba2 cek..1st time tgk upt naik 2line..xdpt gmbrkan perasaan msa tu..

alhamdulillah tau awal……..wlupun pariod x teratur…..x teratur nya bukan calang2….sampai malas nk cek..🤣..tapi xde lah sampai mcm org lain ckp tu…sampai nak terberanak baru dia tau mengandung….pelik2 je….x allert langsung dgn badan sendiri…..syukur saya x mcm tu……🤲🏻

tahu pregnant bulan 5. dah 4week . mmg tak tahu pun pregnant tp hari2 rasa letih, mgatok jee memanjang. then husb paksa suruh test. test2 biar dulu bg naik. husb yg excited tgok dulu. nahh 2 line. terus bawak g kk swasta utk scan. baru nmpak kantung. alhamdulillah rezeki dpt zuriat.