berpantang

selamat petang...ibu2 semua pantang dekat mne? rumah sendiri, rumah mertua atau rumah mak ayh... suami mintak sy pantang dekat rumah mertua..tapi dekat rumah mertua ada adik ipar...jadi sy kurang selesa...sentiasa kena pakai tudung...kena pakai menutup aurat... tapi sy teringin nak pantang dekat rumah mak ayh sy...sbb nie anak first...boleh bg pandangan tak...dilemaa

22 Balas

Sy pon tgh pening sis, sy tinggal kt JB, sy nak berpantang ngn suami kt JB sebab senang kalau tgh2 malam nak bersalin, baby kuning ke. Mak sy tinggal kt terengganu, mintak sy pantang kt sana, sbb sy sorang je ank perempuan, mak nk jaga betul2. Kat rumah mak, sy sorang je tahu drive, buatnye tgh malam nak bersalin sapa nk hantar g hospital (kalau suami masih belum cuti dari JB). Mak x boleh dtg jaga sy kt JB sbb ada nenek yg x sihat kt kg. Mak mentua pulak duk kelantan, pon duk pujuk sy pantang kt sana. Mak mentua mmg alhamdulillah baik, tp beliau bekerja, kesian rushing nk jaga sy pulak. Bila sy ckp lebih selesa bersalin kt Jb ada suami, sume org bebel kat sy 😅, dorang ckp bahaya sbb anak sulung, x tahu pape. Sy sendiri dh banyak google n hari2 dh dengar cara pantang mak nenek sy 😂. InshaAllah boleh jaga pantang sendiri. Ke sy yg silap kat sini ? Edd sy april nanti.

4y ago

sy duk PD...mertua duk melaka..sy asal terengganu...td ada la slow talk ngn suami...dia cakap kalau boleh bersalin kat melaka...dia nak ank dia jadi org melaka hehehe...pastu sy cakap nti sy mtk la mak ayh dtg dr tgnu lepas sy bersalin...nti dia anta sy ngn mak ayh skli blk tgnu...alhamdulillah dia mcm dh okay sket...sy doakan awk dipermudahkan bersalin dan berpantang...