berpantang

selamat petang...ibu2 semua pantang dekat mne? rumah sendiri, rumah mertua atau rumah mak ayh... suami mintak sy pantang dekat rumah mertua..tapi dekat rumah mertua ada adik ipar...jadi sy kurang selesa...sentiasa kena pakai tudung...kena pakai menutup aurat... tapi sy teringin nak pantang dekat rumah mak ayh sy...sbb nie anak first...boleh bg pandangan tak...dilemaa

22 Balas

me too..dilema..boleh ke lepas bersalin kt tempat mertua, kua hospital then g rumah sendiri..jarak dalam 2 jam perjalanan..ade effect pape x?

4y ago

sy lagi jauh sis..10 jam naik kereta...melaka dgn terengganu

Saya rumah makayah . sebab saya sorang je anak makayah nak pulak cucu first . Memang dieorang nak saya pantang rumah makayah .

4y ago

nie pon cucu first belah suami dan family sy...hehe tu yg dilema sket

Ikut keselesaan diri.. suami sis pun kena memahami.. bincang baik² ngn suami.. sy berpantang ngn suami... Insya allah💪🤗

4y ago

❤️💪

bagi saye, lebih selesa berpantang d dirumah sendiri. keselesaan penting semasa berpantang sis. try2 laa pujuk laki tu. hihi

4y ago

inshaallah..td dh masuk jarum sket hehehe

Sy pantang dekat umah mak abh.. Selesa sikit.. Kita nk merap ka ap ka.. Kalau mentua nih. Segan sikit laa..

Sy pantang dekat umah mak mentua.. mak sy dah meninggal.. alhamdulilah.. mak mentua Dan suami jg dgn baikk

4y ago

alhamdulillah...

bincang dgn suami,bagi tau apa masalah anda,in shaa Allah dia akan faham

4y ago

td dh try slow talk...nampak dia okay...tapi dia diam je

Kalau sis ckp nk pantang uma mak ayh sis kat suami dia xbg ke

4y ago

Btau je trs trg knpe sis xnk pntang umah mertua...

Saya berpantang kat rmh sendiri je sis

4y ago

sy xbrani lg sbb nie anak pertama...kalau ada pengalaman inshaallah boleh

Bincang dgn suami.. Biar dia fhm

4y ago

sy cuba...inshaallah