berpantang

selamat petang...ibu2 semua pantang dekat mne? rumah sendiri, rumah mertua atau rumah mak ayh... suami mintak sy pantang dekat rumah mertua..tapi dekat rumah mertua ada adik ipar...jadi sy kurang selesa...sentiasa kena pakai tudung...kena pakai menutup aurat... tapi sy teringin nak pantang dekat rumah mak ayh sy...sbb nie anak first...boleh bg pandangan tak...dilemaa

22 Balas

Just sharing. Pada mulanya saya plan nak pantang di rumah family sendiri, tapi disebabkan family sy di mekah sewaktu sy bersalin so terpaksa berpantang di rumah mertua. Rumah mertua sy pun ada abg dan adik ipar. Sangat2 tak selesa sebab kena pakai tudung. Pengalamam pantang di rumah mertua tu bg saya sama ja saya berpantang sendiri. Totally dari urus diri sendiri, makan, basuh baju, sidai baju, mandikan baby, jaga baby dan lain2 lagi semua sendiri. Mertua jenis tak jaga pantang. Lepas mama sy balik umrah dia terus pickup sy dan baby pantang rumah family. Baru lah time tu saya dapat rasa pantang yg sebenar. So better sis fikir dulu sebelum jadi macam saya. Kalau mil sis jenis jaga pantang dan memahami tak pe. Badan kita nak pakai lama. So kena jaga betul2 badan tu.

4y ago

sy pon tak pasti mertua mcm mana sbb utk kedua family, baby sy dan suami adalah cucu sulung...so sy cuma nak sy selesa mse berpantang...xnk jadi stress mcm skrg