Berapa berat mommies naik dulu?

Selamat petang semua🥰 Jom kita share pengalaman masing-masing dalam ni😘 Berapa berat badan mommies naik ya? Min dulu naik 15 kg😭

Berapa berat mommies naik dulu?
379 Balas

Masa awal buka buku baru d awal kandungan,sy 42kg dgn tinggi 146cm. Kena ckp underweight kats nurse sy turun berat bdn sbb dulu 1st prgnancy,sy 45kg awal2 dulu. Tapi tu kn dulu.. Mmg sy ada turun kn berat bdn sblm tau mngndung hehe.. Tapi lepas tu sy naik berat bdn jauh lebih cepat banding pregnancy prtama sy. Dan lebih berat. Kalau dulu ada lah dlm 52kg sblm beranak. Sekarang 55kg.. jadi, dulu tu 45kg-52kg, skrg ni 42kg-55kg.. Fuhh.. Jadi anak keluar mmg lagi berat dri anak petama dulu. Dulu ank 1st,2.6kg.. Skrg ank 2nd,2.85kg 😅😂 penangan makan Ostematrix. Kalau lh sy x makan byk tu,maybe lagi senang tp alhamdulillah beranak kali ni siap balik2 kena puji nurse n doc pandai teran..ngeh..😅 skrg xtau dh pantang 20 hri entah berpa berat bdn skrg,tp ringan sgt bdn nii.. Seingt sy,sy x menggemuk masa ank kedua ni bding ank 1st.. jadinya berat ibu x semestinya berat anak atau ibu jugak.. Susah nk expect..hehehe

1st preggy 2005 naik 9kg/53kg-62kg 2nd preggy 2021naik 10kg/64kg-74kg😆😆 bru habis kuarantin sbb +tive covid19, nurse sya terkejut sgt, sampai dia kata sedap sgt ker mknan kat tempat kuarantin tu sumarni sampai naik mendadak beratmu🤣🤣🤣baru 30w ntah nak naik berapa kg la lgi ni🤣🤣🤣lepas 2 minggu ni, klu naik lbih dri stgh kilo kena minum air gula kata nurse😆

2y ago

Amin3 🤲🤲🤲terima kasih doanya dik, skrg tgh tggu hari jak utk bersalin. Kandungan skrg 38w6d🤗

first pregnancy drpd Berat 59kg, naik ke 103kg 🤭🤭🤭🤭😅😅😅😅 lps branak trun 25kg, lps tu naik smula ke 15kg, then anak first dh setahun br la turun 45kg... anak kedua ni Alhamdullillah berat naik dlm 15kg drpd 63/64kg..

2y ago

wuuu

dulu first pregnancy 38kg sebelum mengandung . dah mengandung naik 27kilo 🤭 mengembang dengan jayanya. tapi lepas beranak elok turun balik 38kg balik. sekarang baru pregnant anak kedua, anak first dah 2tahun. Semoga dipermudahkan urusan kalini 😘

kandungan no 4 ni mula2 buat buku pink 47.5kg (13week) skrg 58.2kg (37week) kire dalam 24week naik 10.7kg je... kali ni x naik banyak sbb masih munth2 klau xkne mkn. nasi susah betul nak masuk tekak ni. #03Jan2021  #IbuRA #17Left #TAPSuperMoms

sebelum mengandung 70kg lpstu masa t1 alahan teruk smp berat turun 63kg . masok T2 baru naik tetiba positif covid masa 28week berat turun jd 64kg sbb masa kt hospital xde selere mkn . 13 hari kt hospital . skrg t3 , 34w5d berat 66kg 🥰

Sekarang pregnant baru 20 minggu , naik 6 kilo dari sebelum pregnant .. sekarang maintain tak naik naikk .. nurse bising berat tak naikk . Tapi Alhamdulillah scan baby , doktor kata berat baby okay .. cuma berat ibu je tak naik naik . Hmm

3y ago

sama lah saya x tahu mcam mana nak naik kan berat bndn..

Masa first pregnant berat dalam 45 kg mcm tu je pastu naik sampai 65 kg huhuhuhuhuhuhu tiap kali check je naik . Dua minggu sekali check naik 3/4 kg sampai doktor dengn nurse pun sruh timbang berat balik betul ke atau salah timbang 🤣

3y ago

sama la saya sis 😂. smpaikan nurse kata kalau naik juga nanti kena minum air gula lagi dgn cek drh. apa slh kita berat naik sgt. harap lepas bersalin boleh kurus

buka buku 80kg, 5bulan ngandung br naik 2kg = 82kg. ada gdm on insulin n cronic hipertention. moga di permudahkn untuk dpt bby pelangi ni setelah 4x keguguran. 12tahun umi n abi tunggu kehadiran awak syg ,🥰

2y ago

Aminnn

alhamdulilah naik 9 kilo dari awal pregnant 3 bulan timbang 66 kg sekarang dah 31 minggu dah berat 74 kg syukur alhamdulilah atas rezeki dan keizinan allah untuk anak pertama ni❤️🤲🏼