Ibu ingat lagi tak ya?

Hi selamat pagi mommies semua😘 Siapa ingat lagi berat badan sebelum hamil berapa?🤔 Min dulu 44.5kg 😆😂 Sekarang dah 55kg rasanya🤭 Jom kongsikan dengan mommies yang lain😉

Ibu ingat lagi tak ya?
1155 Balas

Sebelum 61kg, after (35 weeks - 37 weeks) 71kg Masa 1st trimester, berat jatuh mendadak daripada berat sblm pregnant. Tapi bila dah masuk 2nd dan 3rd trimester, berat badan naik semula dengan jayanya 😂😂😂 Tapi pelik, orang still kata nampak kecik. (walaupun berat). Agaknya itu kelebihan orang yg tinggi 😅

Sblum hamil 65kg, start hamil mual morning sickness takda slera mkan, trun 63kg rsanya tk ingat, slera mkan dh OK, kandungan mkin membesar 66kg-69kg dh bersalin trun 63kg,dtang kk smula ambik ubat timbang, 60kg dri dlu maintain 60lbih je, tpi sjak berjga mlam tdo tk ckup mungkin dh kepala 5😁

berat belum preggy: 73kg berat masa buka buku 10minggu: 70.8kg berat now 30minggu: 70.4kg 1st trimester-2nd trimester berat drop sampai 67kg. dh masuk 3rd trimester naik balik. total lost spanjang pregnancy : 400g😅😅.. tp still overweight n doc suruh diet...

Before pregnancy : 45 kg Early pregnancy : 40 kg Sekarang ni still sama lagi kot😜 sbb baru first semester(10 minggu) naik-turun2 berat tapi klau malam mesti tak lalu tapi still sumbat jugak takut baby lapar wlaupun kdg muntah tapi nasib baik malam je 😌

anak first duluu sebelum hamil 54kg . sampai 73kg . seçoñd baby ni 76kg , now tgh menunggu hari 84kg . doc kk inform bby besar . sbb ibuu gdm , tapi diet control . due 30hb 11 , doa² dlm minggu ni dpt bersalin secara normal . now 38minggu .

sblom hamil dan msa buka buku pink berat 84kg skrg dh brsalin...ank sorg dh umoq satu tahun..berat sy trun...tggal 67kg... alhamdulillah...kurus tanpa snaman dan diet...hahahaha.....nak kurus dri sblok kwin lg...tp xtrcapai....

52kg , lepastu tiba2 berat naik mendadak 62kg sebab maseni tak tahu dah preggy . taklama tuu check terus naikk sampai 80kg 😂😂 sbb perut dah memboyot . harap lepas bersalin bole target berat mula2 dulu 52kg 😁

anak 1st - before : 45kg pregnant : 54kg after : 47kg anak 2nd - before - 48kg pregnant -60kg after - 47kg sy tak diet tapi org kate mnysu jugak boleh jadi penyebab kurus.. mungkin la jugak tu slh stu sebab nye..

Sebelum dalam 52kg. Open book pun 52kg. Tapi drop sampai 48kg. Sekarang 51kg, 16w. 1st Pregnancy. Open book 53kg, last sebelum masuk LB hampir 71kg 🤣. Agaknya yang ni pun boleh naik sampai 70kg.

berat masa bujang 40kg berat selepas bersalin anak 1 48kg berat selepas bersalin anak 2 50kg berat selepas bersalin anak 3 45kg berat selepas bersalin anak 4 65kg berat semasa preggy anak 5 67kg