Mommy ingat lagi tak ya?

Hi selamat hujung minggu semua mommies kesayangan🥰 Mommy ingat lagi tak apa perkataan pertama mommy katakan selepas bersalin?🤔 Min ingat lagi anak pertama, kedua sebut 'Allah' sambil menggigil tangan pegang baby atas badan🤧 Jom kongsikan pengalaman mommies di bawah😘

Mommy ingat lagi tak ya?
246 Balas

sbb sy lahirkan ank pd 34minggu bila sy sedar pertm sy tanya misi anak sy selamat tak?? dia ok tak?? misi kata alhamdulillah bby ok tp kena pantau dkt nicu tak ckup bulan .kami dh mntk suami puan tgk bby di sana...pstu trima kasih kat misi sbb dia jg sy dr awal warded smpai sy msuk dewan bedah dan slmt brsalin(best misi ni rs mcm dgr mak sndri bg nasihat..dia ingtkn sy tuk buat solat sunat...solat taubat..solat dhuha sblm pergi ke dewan bedah sm mcm mak remind sblm sy admit). ms tu meleleh air mata nangis smbil kata alhamdulillah syukur ya Allah...pstu xdpt tgk ank spnjng warded sbb bdn xbpe nk kuat utk brjln nk2 sy brsalin czer..nk brdiri lm nk brgerak n jalan ke nicu bdn xleh nk bwk..berdiri kejap rs nk jtuh. ms hr ke-3 lepas discharge br dpt tgk bby..tu pn husben tolak guna wheelchair tu pn blh guna wheelchair sndri smpai dpn pntu nicu je..smpai nicu kena mntk guard papah bwk msuk dlm dkt tmpt bby di rawat... alhamdulillah skrng ank dh umur 2 tahun...mg di mmbsr dgn sht dan mnjd ank yg solehah..Allahuma aamiin

Air mata berguguran ucap Allahuakhbar sbb bukan mudah perjalanan seorang yg bergelar ibu untuk melalui saat2 untuk menjadi ibu, atas pengalaman sendiri anak pertama saya PJJ dgn suami banyak cabaran waktu mengandung, pergi chekup pun sorg2 tanpa suami, pergi balik kerja naik bas, bukan mudah nak melalui saat sukar..Sebab tu masa besalin kan anak sulung memang xhenti menagis sbb anak ibu kuat dlm rahim ibu wlw dibawa kemana2..Cerita 10 tahun yg lalu☺️

"alhamdulillah..minta maaf ye doc ye kak kalau Saya trjerit2..minta maaf sgt2..xboleh fikir dgn btol tdi,maaf lagi skali n terima kasih bnyk2"..senyum je staff LB tu,jahit pun cantik kemas je siap bancuhkan Milo panas..x salah amik hati,sbb kalau Kita dgr minta maaf Dan terima kasih pun Kita suka apatah lagi staff yg penat bekerja..

Dulu sy sblum msuk islam. Masa bersalin lemah tiada kkuatan dah.. Sy tersebut dari mulut pertama "Allahuakbar" baby trus terkluar.😍 luahan terakhir "Alhamdullilah anakku slmat lahir" 😍 shingga skrg msih teringat, mcm keajaiban.😍🤲🏼

Alhamdullilah dalam hati . Lepastu panic sb anak tak nangis mcm baby lain (first baby) . Terus panggil adik, adik ? Sb waktu tu tk tahu nak letak or panggil apa lagi dkt anak . Nurse cakap takpe jangan risau . Anak awak malas nak nangis je . Dia nak tidur balik 😂😂😂😂

alhmdulillah dlm hati, tk terucap kt mulut. tp trkejut sikit sbb bby girl. scan boy. tp ttp syukur sgt.. yg pnting sihat.. anak dh 1 tahun 10 bulan pn.. tgh sarat prgnnt second bby, in shaa Allah pghujung julai nnt. doakn yee.

soalan yg pertama kluar dari mulut..."mana ank sya" ....sbb masa sya bersalin czer di bius 1 badan....memang tak sedar langsung 😬jantina ank pun tak kena bgtau...sedar sepenuh nya doktor bru bgtau jantina dan mslah ank😢

Yang pertama keluar dari mulut terima kasih doc terima kasih nurse tolong saya bantu saya terima kasih , Soalan yang keluar dari mulut semua okey ke? Anak sy sihat ? Semua dah selesai terima kasih bantu sy

Alhamdulillah atas segalanya (dalam hati je sambil tengok suami usap anak dkt sebelah) dah takde tenaga sbb asthma. takmampu nk bersuara dh. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Allahuakhbar.. saya minta maaf misi 😂 sebab baby keluar da biru then misi tu kata "lain kali jgn buat mcm ni tau. teran kuat2. baby awk da lemas" haha pengalaman 😆