Hai mommy ?

Selalu week ke berapa dah boleh packing barang utk ke hospital ye?

12 Balas

Saya start packing 30 weeks, senang prepare lbh awal sbb kita tak tahu bila baby nak keluar, better prepare lebih awl dan listkan brg baby dan mumy utk bwk ke hospital lbh awl, 28 weeks tu klu boleh semua keperluan baby dan mumy dah kena complete

5y ago

Saya pun skrg nak start packing barang dah. Sbb dah 33w. Takut incase terbersalin awal. Nanti tak lah kelam-kabut

34 weeks,,tp sy dulu bersalin awal 34 weeks,time contraction tu baru panik pack brg baby kul 2pg🤣🤣🤣

5y ago

a'ahh,,tiba2, air pecah..baby trlalu aktit

35week dh bleh prepair semua..letak awal pn xpe,lg sng x gduh nk pening kpla pkir brg nk bwak g hosp

Sy pack masa 32w sbb bila² masa pn boleh bersalin n sy bersalin masa 38w..

5y ago

Itu lah sis. Saya pn nak packing awal2 juga. Sbb sekarang pun dh 33w. Nanti tak lah kelam kabut

sy start packing masa 36w..bersalin 39w6d 🤭

Saya skrg 31 weeks dah pack 😅

5y ago

Btul jgk tu

Kalau sy 37 packing barang sudah😅

32 keatas dah boleh pack

Saya 34 w baru pek