persediaan untuk menyusu

sekarang sy tengah pregnant 7 bulan. sy nk tanye, adakah kita patot jaga pemakanan mulai dari sekarang supaya nanti susu badan ada dan banyak selepas bersalin ? sy dgr byk ibu2 yang hadapi masalah susu xde lepas bersalin, terpaksa bg susu formula..makanan ape yg sgt membantu untuk boost susu badan ?.. tq

2 Balas

Hmm time pregnant ni, biasanya apa yg kita makan tu smpi kat bby dlm perut, xde effect pun kt susu bdn. Selagi susu tu x pecah keluar, xtau lg byk mana kita ada. Apa yg penting masa skrg ni, bljr teknik n pelekapan susukan bby dgn betul. Tu slh satu perbykkan lg susu bdn lps bersalin nnti ☺☺

5y ago

ok, thank u😃