Ikhtiar banyakkan susu badan

Family background: mak dgn kakak2 sy jenis yg tak byk susu badan. Sy khuatir sy pun tak byk susu nanti lepas bersalin. Ada tak makanan/ubat/supplement/susu utk persediaan bykkan susu badan yg kena makan masa pregnant? So that bila dah bersalin nanti byk susu badan. Btw saya baru 8w hehe

5 Balas

Buat senaman dada dan urut dada sbg rangsangan persediaan susu keluar. Minum air kosong secukupnya Elakkan stress Be a happy mom Jaga pemakanan sihat Makan, jangan tak makan Kerapkan penyusuan/ pam selang 3 jam Belajar ilmu penyusuan dgn nurse / doktor / pembimbing penyusuan bertauliah berdekatan puan.

Akk dan adk sy pun tak byk susu bdn,dan puting tergelam..jadi sy byk google la,cara atasi semua..alhmdulillah sy dpt bf ank smp 3thn..yg penting elakan stress..kalau stress susu bdn x meriah..pemakanan pon nk kena jaga utk byk susu bdn.

kerapkan directfeed pastu buat power pumping. boleh follow lactation caunselor jugak kat ig, fb, tiktok, dorg selalu share banyak tips.

https://vt.tiktok.com/ZS8EaYd1R/ semoga membantu. tapi apa2 pun mindset kita kena kuat yg kita ada susu yg cukup utk anak

Masih awal xyh pening lg jaga hb bg cntik dan jgn skip acid folid tu yg pting nnti slow2 susu akn ada sblm baby lahir.