hi

Sekarang dah 23 weeks. Tapi tak rasa pergerakkan baby lagi. Biasanya akan rasa time berapa weeks? Normal ke? And kalau rasa tu macam mana nak tahu? *First time pregnant

7 Balas

Maybe baby gerak tak kuat, halus je, so sis tak rasa. Nanti lama lama sis akan rasa. Saya dulu 18 week rasa halus halus je dia gerak. Ingatkan perut lapar. Sekarang dah 24 week, baru rasa kuat dia gerak. Ada kawan lagi awal dapat rasa. Positif je sis, baby sihat je tu 🤗

5y ago

Saya pun lemak perut tebal. Hahahaha sebab tu lambat jugak rasa 😂

Ade yg cpt ade yg lmbt rasa gerak baby..sya aritu dlm 26 weeks..in sha allah baby sihat je dlm tummy tu..jom join group..blh share apa saja.. https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk

Sis cuba baring & pegang perut..nt rasa tue..sy 19w dah rasa ..kdg sampai timbul2 gerak..kalau brdiri brjln sy pn xrasa sgt..kena pgg ckp2 baru rasa tendang slow2 gitu

rasa macam ada benda bergerak dalam perut. biasa 23 24 weeks dah boleh rasa. nurse dh suruh awak catat tak pergerakan baby?

5y ago

Sy 25 weeks baru rasa.. Tu pon siket..

Saya Skrang 21w dapat rasa mcm jentik2 then mcm 1kick halus je. Xsabar nak tgk dia godek2 perut mcm anak sulung dlu.

I rasa gerak masak 27-28 weeks, lambat baru rasa. Tapi bila everytime pegi scan baby active je

kene baring diam2 fokus kt pergerakan dlm perut. klu x mmg ssh skit nk rse.