First time mom rasa baby kicks starting bila?

Hi semua, first time mom here Alhamdulillah kandungan dah 20w4d. Nak tanya mommies bila yang dah rasa baby kicking? sebab 17/18 weeks dah rasa macam popcorn pop dekat perut lepas tu masuk 20weeks mula rasa pagi dekat office and malam, then semalam & kelmarin tak rasa sangat kicks. memang normal ke?

2 Balas

Normal. Week 28 above yang you kena start risau kalau tak banyak kicking. Sebab time tu yang kena start kira kick. Baby kick ni sometimes ada org rasa lambat 22weeks above. Sebab depends on ketebalan perut jugak. Anyways, kalau risau, boleh pergi private utk check.

normal