Terasa hati ngan kata suami

Sejujurnya sy xpandai masak..sy akui..tpi sy belajar masak...kali pertama buat kari ketam..x menjadi 😁😁..xtau slh lebih buh..rasa lain mcm... bila suami mkn..dia kata kt sy mcm2..marah sy..sy sedih la..sy terasa la ngan kata2 dia tu..sebb kali pertama buat..bukn xleh terima masakan sy xsedap..tpi sebagai suami kena jaga sama perasaan isteri.. tegur tu biar org kata sampai menghina..mrh bagai..jd mls nk masak tiba2..putus harapan nk belajar masak.. sebelum ni sy beli lauk yg dh msk...

44 Balas

sy pon xpndai masak sgt.. takat masak mee goreng nsi goreng,goreng2 smua tau laa.. tp masak melibatkan santan ni mmg xreti.. tp tengok google. sbb nk pelbagaikan lauk kan.. suami pon kalau xsedap dia xtmbh nasi. kalau sedap dia tmbah.. tp dia jujur je.. kalau x sdp.. sy kalau dia gelak2 gurau smbil ckp xsedap,sy akn ckp pergi duduk bawah jambatan sana. org yg takde duit tu tolak batu dgn kayu je tau. mkn apa yg ada. kadang sy ckp kalau xsdp g masak sendiri dan malas laa nk masak. kita oder je.. tp suami sy tetap telan je apa sy masak 😂 setakat ni lauk sy msak tak pernah hangit2 laa.. cuma sy takut2 nk tmbah perasa mcm adjust sukatan gula n garam. tkut trlebih. bia kurang,jgn lebih. smpai suami ckp sy takut garam. xpe sis. kalau suami sis jenis dah mcm ni,marah2 perabis je duit dia. oder lua. kalau sy la.. geram pulak rasa