Siapa nak anak angkat

Saya ada rasa nak bunuh diri and bunuh baby dalam perut, saya tak happy dan takkan happy mengandung anak ni. Siapa siapa area kl boleh contact saya kalau nak baby bulan 9 ni.

42 Balas

Allahuakbar.. setiap org ada kesulitan masing² sis..dan sy pecaya ujian ni mgkn terlalu berat buat sis. sy pecaya masa sis tulis ni jiwa sis dlm sgt tidak terkawal.. apa² pun dpt kan bantuan buat sis dlu ok..itu yg penting..masa chek kandungan di KK pun sis boleh bgtau doc apa maksalah sis xmau ank ni..nnt diorg akan follow sis..dan akan bantu jgk,abb sy ada kwn yg sedang alami benda yg sama..alhamdulillah..skrg die makin nmpk tenang..usia kandungan die dah masuk 5bulan skrg.. sis cuba dlu ok.. kita sama² btahan ok..

Sis , kalau sis tak nak beby tu . Sis boleh pergi mana2 Hospital KPJ Specialist dlm malaysia.Kalau area KL tu di KPJ Tawakkal Specialist.Deorg ade sediakan baby hatch “ tempat letak beby “ .. nnti baby tu akan diberikan kepada sesiapa yg xda anak , daripada sis bagi kat sapa2 yg xkenal. Takut org amik kesempatan buat tak baik kat beby. Kesian dia , sekurangnya dia hak untuk hidup.

Assalamualaikum sis..pertama skali sy nak ucapkan tahniah sbb mengandung..puan dah bertahan 5 bulan dah..saya simpati dgn perasaan puan saat ini..mmg emosi perempuan mengandung tak Sama dgn org lain.. saya cadangkan puan jumpa sesiapa utk puan dpt luahkan apa yg terbuku dihati..sambil tu banyak2 kan istighfar..kami disini semua ibu preggers juga, faham sgt perasaan down tu, tp apa pun jgn cederakan diri ya puan..virtual hugs utk puan 🌹

Moga Allah angkat segala kesusahan, kesedihan yang puan sedang Alami. istighfar puan.. jaga kesihatan puan .. Anak tu tak berdosa . In Sya Allah moga Allah beri petunjuk dan gerakkan hati puan buat keputusan yang terbaik utk puan dan baby... moga segalanya baik. moga baby dan puan sentiasa dalam lindungan Allah. Amiin ya Rabb

boleh ke share cite dgn sy?mna tahu ada yg blh sy kongsikn dgn awk.sbb sy pnh alami hmpir sama mcm awk.skrg pun tgh mngandung lg dan tgl.bbrapa mggu je lg nk brsalin.xde persediaan n keseorangan lalui semuanya sb xmmpu nk brtahan dlm umh tgga.

2w ago

bagi sy bby tu Lau awk tk nk adik sy nk bby tapi tk blh pregnant..

Awak, kalau awak tak nak baby tu awak jangan cederakan dia ya. Baby tu tak bersalah 🥹 awak boleh letak kat mana2 pusat perlindungan bayi( baby hatch ) yang ada dekat Malaysia ni. Take care awak. Saya tak tahu apa yang awak lalui, tapi i hope dapat bantu.❤️

knapa xsuka?Allahuakbar..ank 2 xbrdosa..dh 5 bulan kn means dh ckup sifat smua dh bby 2..istghfar byk2..mntk doa kt Allah spy Dia bg ptunjuk..sis dpress ni..klu xnk jgn bnuh n pls jgn bnuh diri..xcium bau syurga nnt..Allah Maha pnyayang..fkir baik2 ya..xpn bleh call JKM.

awak..Aimilya take care, sayang dri awak tu dan baby dlm perut. cari org yg sayang dan amik berat dkat awak utk kongsi masalah. hug for u dan ingt org tersayang. lepaskan dulu bersalin dan kemudian baru pikir utk lepaskan anak yg dikandung.

Fikir habis2 puan.. Ambil wudhuk dn luah apa terkurung dlm fikiran puan kepada Allah. Ya mungkin saya tktau apa masalah puan yg alami sekarang ni.. InsyaAllah ada jalan keluar untuk setiap masalah

Awak jgn bertindak mcmtu. Masih ada cara dan jalan yg mampu selesaikan situasi awak sis. Moga Allah tabahkan hati dan diri awak sis. Saya mohon agar Allah sentiasa permudahkan urusan awak dgn baik.