Insyaallah Allah tentukan yg paling terbaik

Sedih tengok buku pink ni. Orang lain penuh report checkup baby. Tapi buku saya penuh report miscarriages. Semalam doktor sahkan gugur kali 3 berturut². Tahun kedua percubaan masih gagal ?. Ni 2020 masuk tahun ketiga. Doakan saya terus kuat dan tak putus asa mencuba. ??

Insyaallah Allah tentukan yg paling terbaik
61 Balas

takpa sis masih belum ada rezeki.. sabar yeaa.. nanti jaga pantang betul2 tau.. kalau sis hamil kali ke 4 nanti jaga betul2 tau.. sye faham perasaan sis sekarang.. sye pon pernah mengalaminya juga.. 1.kantung kosong 2.takde heartbeat (kalau sis rancang nak hamil sekali lagi.. makan folic asid awal 3 atau 2 bulan.. ) tapi sye fikir positif jee .. ni kandungan kali ke 3 sye.. sye tak bagi harapan 100% takut kecewa.. cuma Alhamdulillah sekarang kandungan sye dah 30w2d.. tukang urut sye ada pesan masa sye mula2 tahu hamil kali ke 3 ni.. dia bagi petua 1. trimester pertama lepas tahu jee hamil jgn bersama suami.. 2. trimester kedua boleh bersama suami tapi jarang2.. (seminggu sekali jee kalau sye) 3. banyakkan makan sayur n buah buahan 4. makan folic acid setiap hari n makan vitamin yg doc bagi dngan betul 5. jaga2 dngan makanan yg awk selalu mkn.. Alhamdulillah sye cuba akhirnya dapat juga sye rasa baby gerak2 dalam perut .. semoga baby n sye selamat n sihat sampai beranak nanti..

4y ago

mcm makanan yg boleh buat badan kita panas atau tajam awk mesti kene elakkan... awk sebelum mkn sesuatu.. awk kene rajin bertanya dekat ibu awk.. sbb kandungan yg kerap gugur ni org panggil "LOKEK" atau "KANDUNGAN LEMAH" ..nanti masa mengurut tanya laa bidan tu.. atau nak lebih jelas awk tnya doc.. 😊

kalau ada rezeki sy advice next pregnancy try check up hospital swasta. sbb selalu doc pakar yg akan check kita dari 1st sampailah ke bersalin...mmglah kalau dah tak ada rezeki check up dgn pakar apa pun xguna tapi cuba ikhtiar lain sket kali ni. jgn putus asa tau. sy doakan yg terbaik

Sy faham perasaan sis..perit..sedih..tapi sy redha..sy pn bru lepas keguguran baby 5bulan selepas ttc 7tahun..skg dlm pantang..anak syurga..in sha allah terus berdoa allah bg peluang utk jadi ibu utk ank di dunia ni..same2 kte tetap positif k

4y ago

Saya doakan semoga lepas n sis diberikan zuriat lagi dan dapat baby comelii amin🤲😊

Doc x bg ubat kuat kn rahim ke sblm pregnant ke3 ni? .. selalu klu ade sejarah gugur.. mesti doc akn provide ubt tu.. x pe la sis.. mohon tabah dan bersabar.. Allah nk uji sis n husband dulu .. nnt Dia akn bg yg lebih baik.. bykkn doa dn jgn berhenti mengharap..

4y ago

Ooo... ye ke.. x pe la sis.. cb ikhtiar lg nnt.. mn tau ade rezeki lg nnt.. Insha Allah..

Jgn putus asa sist..sist iktihar apa yg buat rahim kuat, cara pemakanan betul n pemakan yang menjejaskan kandungan..kta sama2 doakan sist yer..🙏🤲🙏🤲🙏🤲 smoga dikurniakan dan diberi peluang lagi tahun 2020😘

Semoga kuat ..bykkan berehat..jgn buat kerja berat..pantang mkn..blh google jer..apa yg x blh di mkn..pastikan sebelum ngadung kita mkn makanan utk kuatkan rahim..doc pum ada bg kan..ubat bg thn janin dr gugur..

Tabah ye kak.. Ujian utk akak allah tahu akak mampu tempuhinya.. Tuhan sebaik2 perancang dia tahu yg terbaik utk akak n keluarga.. Allah nk bg rezeki lain utk akak insyallah sabar ye kak.. Jgn putus doa ..

Kuat ya sis.. Sya pn sama mcm sis, 3kali keguguran.... Bru je buat buku utk kali keempat preggy... Sya doakan sis pasni dpt preggy dan baby sihat sampai bersalin... Aminn...

Kuat ye sis.. InsyaAllah rezeki utk sis akan sampai pada waktu yg tepat.. Jangan putus asa ya.. Allah nak bagi lagi yg terbaik utk sis.. Jaga diri, jaga kesihatan, jaga pemakanan ye sis..

sy pn dh byk kali gugur sejak tahun2012 lagi... ni alhamdulillah..lekat anak ke4 tahun 2020.. baru 16w lebih... sabar ye sis.. semoga ada rezeki sis.. insyaa allah..