Buku buku pink

Jiran saya nurse. Dia pesan report awal kat kk / kd tentang kehamilan kita. Just report, nanti diorang akan bagi tarikh untuk buka buku. JANGAN REPORT 12WEEKS KE ATAS. NANTI NURSE KENA MARAH DENGAN BOSS DIORANG. SEBAB TU SEBELUM DIORANG KENA MARAH, DIORANG SEMBUR KITA KAW KAW KAW DULU. . . #justshare #bukupink #klinikkesihatan #klinikdesa

7 Balas

Saya ada baca, masa kandungan orang tu 8w dia minta tarikh utk buka buku. Nurse bagi tarikh yg agak jauh. N masa tu kandungan dia dah 14w lebih. Misi kata takpe sebab dia yg bagi tarikh tu, in shaa Allah takda apa2.. Saya pula anak kedua rapat (preg masa anak umur 11m) .. anak dah setahun lebih, preg 14w baru buka buku. Walk in minta tarikh, tapi misi suruh dtg petang tu sbb nk buka buku terus. Alhamdulillah misi sangat baik, mesra n ramah. Kt melaka(anak first) je misi kuat bebel. Tapi bebel sbb dia prihatin dgn semua ibu2. Hehe

3mo ago

kalau anak rapat rapat mesti jadi perhatian nurse kan

kt kk sy 8week dh boleh bukak buku pergi klinik ckp nk bukak buku terus boleh bukak mostly klinik kt kelantan xperlu appoiment sebelah luar je kene appoiment dlu dptkn trikh buku pink sy hritu 8week dh bukakbuku tmbh2 sy dh ada gdm sbelum preg lagi la kene bukak awl alhmdulillah misi semua baik2 jer kt sni dia ckp kt sy nasib bukak awal untuk jaga kesihatan ibu dan bayi

3mo ago

ikut klinik juga tu. kawasan hot spot biasanya ramai juga.

Saya baru amik tarikh utk bukak buku pink tu next week. Ikut pengiraan tarikh saya dh 9weeks Tp time doc scan dkt Clinic swasta tu, dia ckp Size baby baru 8weeks. Bila bagitau nurse dkt KK dia ckp xpe, next week dtg sini kita scan semula. So far nurse KK KL yang attend saya td baik and friendly. Alhamdulillah .

4mo ago

Sis i dengar nurse nurse kat kk semua baik baik.. yg menakutkan and sound teruk teruk tu semua kat hosp

Mmg mcm tu,nurse takut kndungan ada masalah kalau buka lmbt..8 - 12w waktu yg sesuai utk buka buku pink..kalau lmbt booking takut appointment penuh dan kita dpt tarikh yg lmbt..sy masa 9w dah booking appointment tp dpt appointment masa dah 12w4d tp xpe sbb nurse sndri yg bg tarikh tu

4mo ago

Sy kk dekat serendah,Rawang

Apa pasal pulak nurse kena marah dgn boss kalau ibu pergi buka buku lambat? Mcm tak logic je.

3mo ago

Nurse marah patient sbb caring tu saya paham. Yg tak pahamnya kenapa pulak nurse kena marah dgn boss dia. Mana la nurse tu tahu ibu yg dtg tu buka buku awal ke lambat

Baru tahu ke. Tak semua nurse kaki sembur. Kk saya tak camtu pon

4mo ago

Semoga next checkup awak kena sembur kiri kanan atas bawah depan belakang.☺️☺️☺️

bagusnya jiran awak

4mo ago

meh la pindah sini. kita berjiran sekali.