Checkup swasta tapi bersalin gov

Saya dari awal checkup di swasta. Sepanjang pregnant Alhamdulillah takde masalah. Baby pun Alhamdulillah sihat. Bila checkup swasta ni, takde plak kena buat buku pink tu. Cuma bawa appointment card sahaja. Report plak, usually consist of baby measurement, baby growth, air ketuban, berat baby. Senang cerita most of the report more focus on baby. Tapi saya ada kena check darah jugak. Alhamdulillah darah pun ok both mom and baby. Kalau saya nak bersalin gov dengan those records, boleh ke? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

rasanya kalau jenis yg bg kad appt saja ni sebelum beranak kena ke kk juga utk buat buku pink sbb nk beranak gov. cuba call kk dulu mcm mana. takut selamba gi hosp gov nanti kena bising pulak.