Boleh tak merayu kat doktor nak bersalin awal 28 minggu

Sebab dlm badan kurang air smpai kencing pon dh xboleh...mnum air baru boleh kencing.. prut tak boleh masuk air n mknn ngan bnyak....badan makin kering sbb boleh mkn bbur je tu pon sikit .

20 Balas

Biasa kalau yang teruk sgt alahan doktor akan tahan kt spital,msukkan air, rsnya sis ok lg tp try la ckp kt nurses nk rujuk kt spital sbb xlrt.. doa byk2 sis sy pom alahan jugak yg no 4 siap batuk dr awal smp beranak... dlm pantang batuk lagi mcm2la dah la kn jg ank 3 owg ank yg melasak... ckp 37w br baby matang tp lg bagus jika 38 w keatas..sbb sy bersalin 37w 4 d nurse ckp xbrape matang lg kuning tggi 2x msk nicu...

Assalamualaikum sis.bg sy 28 minggu sangat fragile,paru2 baru nak matang. Kalau sis xlalu makan, consult dgn doktor. Kalau kerap minum air and terasa kering itu faktor cuaca skrg ni. Kalau sis rasa xberasa sihat, boleh jmpe doktor n mtk berehat di wad tp ni faktor tertentu mcm placenta previa,air ketuban kurang n bleeding nonstop. Consult dahulu dgn doktor ye sis.

Ye sis.. Betol ckp mommies yg lain tu sis kene consult dgn doktor.. Biase kalau dah kes mcm ni sis mintak admit.. Dah warded mesti kene masuk air..bgtau husband dan family jugak.. Time pregnant ni kite sgt sensitive memang support dr family sgt2 diperlukan. Semoga segalanya dipermudahkan ya sis..

Sis kena kuat semangat. Ingat baby dlm kandungan. Mtk nasihat doktor. 28 awal lg sis. Tkot bby x dpt survive. Sy rasa better sis mtk admit wadm biar doc pantau. Masuk air ke. Mesti ada solution. Jgn ikut perasaan ngis. Sbb akan pengaruh bby. Ibu kena kuat supaya anak pun kuat. Kesian bby sis.

Setahu saya kalau doktor rasa baby terancam dalam kandungan, mereka sendiri akan suggest untuk early labor.. mcm adik ipar saya kurang air ketuban jdi terpaksa early labour.. klau sis kurang air boleh masukkan air d hosp. Itu pun dok jgk yg akn refer.. Harap membantu..

5y ago

Masa tu adik ipar dh berapa bulan ngndung?

Berat sngt ujian ni..... dh sbulan tnggung ujian ni...ingtkn nk genapkn 28 minggu...hari ni dpt brtahan smpai 28 minggu... tpi trseksa nya stiap kali bngun msti mnangis

Kesiannye,smoga di beri kekuatan ketabahn hadapi ujian ,demi baby kene smnggat ek,lbh baik bincang doctr elokny mcmna,moga di di mudahkan yah sis

Allahu puan, masa rasa tak sihat tu, tak ke hospital ke check. Doktor biasa akan pantau. Maaf sekadar bertanya.

5y ago

Allahu, hebat dugaan puan. Sayang nya Allah dengan puan. Saya tak melalui nya. Nak beri pendapat pun kurang arif. Tapi saya doakan mudah2 an puan dan kandungan baik2 saja. Puan kuatkan semangat k. Dengar apa saja saranan yang baik dari yang lebih arif.

Sabar sis..kuatkan semangat demi baby tu..try mkn buah2 yg mengandungi bnyk air mcm watermelon,honeydew..

28 minggu paru2 pun tak matang lg. Tak tahu baby boleh survive ke tak. Dapatkan nasihat doktor sis