Baby sembelit dan kurang lena tidur malam

Hai pagi ibu semua. Sy nk tnya, ank sy 11 bulan, start dr 6m bole mkn, smpai skrg, ank mmg susah berak n kalau berak mmg smbelit. Berak pon lepas 2,3minggu skali je. Dah bg mkn pisang betik buah naga oat pon sama. Air minum kurang tp kerap susu badan juga. Bila mlm tido asyik trjaga mrengek. Ade tak ibu yg alami mcm ni n buat apa je ye? Prnah bgtaw KK mase 9 bulan hari tu, nurse n doc sruh bg mkn buah n mnum air je.. Dah buat pon sama 😔

1 Balas

dalam menu anak lebihkan sayur hijau. kalau anak jenis kurang minum air masak. try bg minum air sejuk dari chiller. botol air masak beli warna yg dia suka. boleh bg mkn oren navel,buah tembikai. menu bg yg byk cecair mcm sup ayam. yogurt plain pun boleh bg campur dengan buah naga atau apa² buah yg bersesuaian.

3y ago

sayur hijau almost hari2 sy wat.. air msak mmg kurang wpon yg sejuk.. buah2 da mcm2 buah kasi jga. sup aym suma da. huhu.. btw yogurt mmg blom try kasik.. should try lps ni. tq puan for comment.. 😉