susu badan

Hai mommy ada tak petua mcm mana nak banyak kan susu badan?? Sis sedih susu badan sikit je tak sampai 100ml pon kalau lepas pam. Tgk org lain banyak je susu badan boleh simpan stok dlm peti lagi. Makin hari makin sikit susu badan :")

9 Balas

Paling penting mindset..sentiasa positif susu kt cukup utk anak kita..org lain susu byk mungkin sbb anak dia perlukn susu byk mcm tu..supply and demand Mkn mknn yg berkhasiat Yg bleh tambah susu Minum air secukupnya Sentiasa pump ikut waktu (working mommy) Try berurut - lancarkn pengeluaran susu Jgn stress

Salam..mungkin sis boleh cuba tips ni..ambil 2 sudu halba, rendam dalam air panas gelas besar selama 5 jam..kemudian,minum..amalkan 2x sehari..InsyaAllah susu banyak..jgn stress okay :)

5y ago

Time berpantang boleh minum kan?

Mummy boleh amalkan minum OMB ni... Real food bukan proses... Boleh bantu banyak kan susu dan pekatkn susu... Selain tu boleh bg mummy tenaga, elak sembelit...😊

1.mindset 2.jaga jadual pump 3.kerapkan bf kalau boleh 4.cri mkanan yg blh tmbh susu

Cer sis minum yg air rebusan buah2 kering tu. Lepas tu banyakkan minum air suam.

Jgn stress Jgn penat Minum air putih Minum horlicks Minum rebusan halba

Saya amalkan minum horlicks pagi2.. it works tuk tmbah susu badan kta

5y ago

Boleh

Mnum sup lokan Atau sup ayam kampung,

Minum shaklee