Assalamualaikum selamat mlam...saya nak tanya sapa2 dalam ni 15 minggu dah rasa ada gerakan baby

Sbb td ada bentuk baby pusing 🥺🥺🥺

18 Balas

ank no3..sy mse 12week rsa mcm grak2 tp mcm tggelam tmbul mcm tu jer.. kdg sy pkir mgkin psaan sy tp brlaku byk kli jgk laa.. mgkin btol mnimbul sbb dh byk kli kn.. sy pon plik sbb kndungan sblom 20mggu ke atas baru rsa.. mcm kndungan sblom ske mnmbul mse wktu sbuh.. yg ni x,dia tmbul ikt suka dia jer wktu mne.dan klau kndungan sblom ni,morning sickness kuat wktu pg.tp yg ni lain plak.. wktu bgn tu xde rse apa.. lpr pon x.

13week start rasa macam kena jentik. 15week dia bagi rasa macam rama2 tapi selang hari ada waktu2 ja rasa..misi cek perut time ni guna fetal doppler dah bunyi degup jantung. 18week start rasa gerak kerap setiap hari ada rasa gerak. kalau 15w xdak rasa apa2 lagi jangan risau.. awal lagi tu.. nanti 18week ke atas akan rasa insyaallah ☺️

macam saya memang dah rasa tapi tak kuat ..bila dok rehat kita akan rasa macam gerakan....saya anak sulung 17 minggu dah rasa gerakan baby🤣🤣🤣🤣 lain ibu lain rasanya....kata nurse la ....ada yg boleh rasa gerakan baby awai

sy. masa 15w tgh baring tiba2 bonjol keras mcm bola pingpong. dlm 5saat mcm tu lepas tu tggelam balik. sy kurus. perut kempis xda lemak.. sbb tu kot boleh rasa awal

sy.. anak ketiga.. dia mcm rasa cuit cuit... huhu... cam berudu aser.. nk ckp pun tak tahu.. tp tu la sy rasa.. Allah bg rasa dia seorang je dr kandungan yg lain

Sy 15 minggu rasa denyut2 gitu je tu pun kalau letak tapak tangan. Minggu 19 ni baru rasa pertama kali baby kick mmg terkejut jugak sampai terjerit 😁😂

sy ank no5.. da 18w 5d blum rasa lg baby gerak.. 😅 excited jgk nk rasa dia gerak2.. lupa gak nye rse mcm mne bby gerak sbb da 7tahun menunggu.. 🤭

waalaikumsalam , sya 19w bru rasa ombak2 je 🤭 ikut sensitif bdn ibu .. ada yg awal dah dpt rasa ada yg dah hujung2 bru dpt rasa

sye mse 15 week dh start rse tp x kuat la . rse mcm ada rerama gitu.. rse bnde bergerak . tp slow and smooth je ♥️

Waalaikumsalam wbt. Mungkin angin dalam perut. 15 minggu size baby masih kecil lg untuk rasa movement😁