IUGR Baby 🥺

Saya dah 33 weeks 5 days baby baru 1.6kg. Ada apa2 tips tak nak bagi dia besar lagi dalam masa last minit ni? Risau sangat ni 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

21 Balas

sy 35 weeks berat baby hnya 1.6kg je,doktor ckp bby kecik,kemungkinan bersalin awal.. last2 sy minum anmum perisa coklat 2@3 gelas sehari, petang sy minum anmum letak ais, sekarang dh 36weeks,sy g scan dah 2.1kg dh...

Sis tak perlu risau klu doctor takde ckp apa2 psl berat baby. Ade 7 weeks lg insya Allah berat baby akn bertambah. Mkn makanan yg berkhasiat minum susu pagi malam. It helps. Sy pun 2.8 dah susah nk keluar.

sy sekarang 21w, dr cakap baby sy kecil 2 minggu dari usia kandungan asal.. hmm risau gak bila masuk trimester ke 3 nanti..😕 berat badan sy pula sejak pregnant tak naik2, asyik turun je..

saya 33weeks 1.8kg .. sama mcm sis tgh risau.. doc ckp kecil tapi masih dlm graph bkn la kecik sgt.. doc bg tarikh lg 3mggu.. klu xnaik, nak kena induce 😪😪😪

its ok sempat lg baby nak besar..jgn stress, makan yg berkhasiat, rehat elok2, buat senaman ringan..kena amalkan gaya hidup sihat ye..

sy awl mngndung kerap mkn roti potong..bila scan bby 25week bby berat 1.2kg🤲 skrg da kurangkan sbb tkut bby bsar sgt

selagi doctor x ckp apa2 ok la tu nanti masa dia lahir boleh tahu detail berapa berat dia.so sis no worries ye

Saya 36w berat bb 2.2kg..dr ckp ok jaa.. Cuma lgi 2 minggu nk repeat scan tgok berat bb, takut bb kecik

sy kuat makan roti.. n benda yg manis. lau awak xde kncing manis darah tggi blh cuba

doctor ada cakap apa2 ke? ada ke doctor cakap baby kecik sgt & merbahaya?