Pengorbanan Suami

Saya tinggal dengan mentua. Alhamdulillah dapat mentua yang baik. Rajin masak kuih muih pulak tu. Alkisah pagi ni. Suami kerja halfday harini.dia bawak semua baki karipap yang ada ke office (5 biji). Bila saya nak sarapan dah tak ada kuih. Saya mesej la suami saya tanya dia. Kenapa tak tinggalkan karipap sebiji untuk saya dan baby sarapan. Terus dia gelabah ? Allah sygg sorry dia kata. Weiii berdesup dia pecut balik rumah hantar karipap 3 biji. Dia makan 2 biji ja. Alahaiii suami. Saya gurau ja. Terharu tau hati isteri ni. Next time taknak dah gurau benda macam ni. Bahaya uiii. Tapi suami la anugerah terindah. Sebelum pergi kerja urut isteri. Balik kerja tak sempat rehat terus urut lagi. Nak tido pon urut lagi. Sepanjang saya Pregnant dia la yang urus diri sendiri. Saya nak bancuhkan air untuk dia pon dia tak bagi. Suruh rehat ja. Maybe sebab dia eksaited plus risau setelah 2 tahun lebih kami tunggu zuriat yang pertama ?. Sekarang saya pregnant 6w. Doakan segala urusan kami dipermudahkan ya. Begitu juga doa saya untuk kalian ?

Pengorbanan Suami
62 Balas

Suami mcm tu la. Sanggup korban ape je. Penuhi semua keperluan kita dgn anak. Dia tak dapat pun takpe. Asalkan kita dgn anak dapat.. I cannot la. Nk nangis bila ingt suami. 😭😭😭😭😭