ibu mentua campur tangan

hi ibu ibu yang dah bersalin , saya harini last 44hari n ada cerita sikit n minta pandangan harini saya nak balik rumah keluarga saya yelah mestilah mak ayah kita nak privacy main dgn cucu lepas tu mak mentua sya bising yang saya tak boleh keluar rumah lagi sebab lagi 4 hari baru habis pantang, saya cakap lah saya bukan pergi mana pun dah kira memang harini last pantang lepas tu mentua kira depan saya n mandai mandai dia tambah satu hari lagi , konon tak nak mak saya bising kat dia kata keluar rumah tak habis pantang lagipun rumah mak ayah sendiri bukan pergi tempat bukan bukan n kami pergi pagi bukan malam , tapi dia tak pikir pulak anak dan paksa saya pergi mana mana naik moto alasan naik kereta jammed lah haih ntah lah anak dia tak nampak pun salah , geram lagi bila kita balik mak mentua buat muka tak puas hati kata kita ni nak berjalan sangat , naik moto dengan hujan lagi saya ada cakap sya sakit urat n tak endah apa pun janji smpai .. lepas tu ada ja mak mentua isu pasal mengurut pulak terasa hati lah bab ni saya pun tahu tentang badan sya memang nk pergi mengurut lagipun tak perlu risau sebab opah saya memang bidan tunggu opah saya datang jelah n ayat dia macam ni “ kena pikiaq sendiri lah pasal urut ni “ dah lah anak first macam lah tahu segala benda n saya pun memang nak urut lagi sebab bidan yang mentua panggil tu urut sakit n dia urut tak sedap sebab bidan tu sendiri cakap dia baru lagi mengurut , n saya cakap lah dah call opah saya cuma opah saya je tak de masa nak dtg lagi n saya bantah jugak tak nak bidan yang mentua panggil, kes tu dia cakap kat saya “ kena pikiaq sendiri lah pasal urut” n cara dia cakap mmng dia tak kasi kami keluar Honeymoon pun tak ada lepas kawin nak keluar keluar ramai ramai dgn family bila isu dgn suami ckp kena ikut mak dia je saya ni jenis open je dgn semua org tapi terkilan dri sebelum kawin mmang control hal suami

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

duduk dengan mentua ke? sy nasihat kan pindah cepat2. desak husband. dlm hal ni, husband kena main peranan jugak. n pasal awk nak balik rumah mak awak tu, awk balik je. suruh husband hantar. yg bg keizinan kan suami. mentua awk xde hak pun. kalau husband ikut ckp mak dia, awk ugut je. jgn isteri ni jgn lemah2. dosa kalau dia halang awk nak balik uma mak awk. pastu amende tah nak ikut sgt pantang 44 hari xleh keluar rumah tu. abes yg kulu kilir pergi checkup anak tu, takde pulak nak pertikaikan takleh keluar sbb tgh pantang. hishh sakit hati sy baca.

Baca lagi
2mo ago

Setuju yang dikatakan

aku kalau mertua mcm ni aku dh mengamuk dah. aku balik rumah mak ayah aku. kau dh kenapa. banyak songeh lak. laki aku banyak bunyi, aku keluarkan bab agama kang. setakat ni xde yg salah.. bebel ape mil ko ni. kalau aku, aku dh ketuk dgn penyapu. baru cerdik sikit. xtahu kot ape itu meroyan. ko jgn nak bagi org pantang meroyan, kang makan penyapu tu kang sorry la, saya memang tegas dan garang. dan saya x ambil port lansung yg jenis menyusahkan org 🙄

Baca lagi

entahlah. dengan mak mertua ni susah sikit kalau husband tak main peranan. tu je saya boleh cakap. kalau husb jenis memahami, alhamdulillah. kalau tak, hadap jela. duduk serumah dgn mertua atau ada rumah sendiri? kalau rasa nak tenang, pindah duduk rumah sendiri. itu je cara yang terbaik drpd banyak makan hati.

Baca lagi

Geramnyee baca dgn mak mentua control2 mcm ni 😩 awak mmg duduk rumah mentua ke? Klu ya, boleh cari jln keluar. Dgn keluarga sndiri pun boleh bertikam lidah, apa lg bukan darah daging.. drpd awak sakit hati, baik awak ajak suami pindah. Nnt soal nk besarkn anak pulak jd gaduh. Mcm2 isu boleh timbul 🥲

Baca lagi

sila pindah n duk asing sis.. jangan duk sekali dengan makbapak n metua..