nak meluah

saya pelik la masa mengandung ni kenapa suami tak perhatian sangat pon dgn saya.. sy dah trimester ke 3, kadang2 nk tanya pape urgent dengan suami masa dia tgh keje dalam lori dia kelindan lori, bila tnya dia sesuatu yg urgent dia tknak balas katanya tak pegang fon tak larat. sy paham dia penat keje tapi sy kat hospital urgent nak tanya dia boleh ambik saya ke tak, sebab nya dah takde org bole ambik saya, lagi pon masa saya tanya dia tu saya tahu dia tgh free dalam lori sbb dia kelindan bukan driver. dia boleh kata dia nk rehat lepastu terus taknak balas. macam tak risau pasal saya ni. selalu sangat dia macam ni. tapi kalau saya kat umah takde pape sy tak marah tak terasa pon, skrg kt hospital so dia jee yg bole jemput saya orang lain mmg takde yg boleh tolong. jadi sy terasa dgn sikap dia acuh tak acuh ni. kalau esok2 saya nak bersalin masa tu urgent nk call suami takkan masa tu pon tak pduli gn saya? mintak masa kejap je untuk balas mesej penting. kalau dia busy faham jugak tapi sy tahu dia tgh rehat. balas mesej penting pun alasan tak pegang fon. kenapa perngai laki mcm ni dgn kita masa mengandung? dah bosan ke? serius jadi terfikir menyesal kawin dgn dia. sy taknak stress tapi slalu mcm ni dia buat saya dari smalam saya admit ward. takde tmpt luahan. jangan kecam sy.

7 Balas

masa pregnancy ni memang akan banyak sangat situasi yang bermain dengan emosi. masa ni la kita nampak semua tak kena di mata kita. Jadi saya harap Puan husnuzon and nak clearkan semua ni, just bagitau je suami apa Puan rasa. Mungkin dia betul² time tu tak free or mungkin dia sendiri ada benda yang terbuku di hati tak terluah. sama² kita cuba berfikir positif. Untuk side Puan pula, dah 3rd trimester. Masa yang paling memenatkan sepanjang Pre-natal ni. So perbanyakkan berehat and kalau pergi checkup tapi suami tak reply lagi ke apa, mungkin Puan boleh fikirkan alternative lain seperti Grab ke apa. nanti claim kat suami HAHA kalau dia kata kenapa naik Grab, haa itulah masa kita sembur balik ke dia "awak tak reply ws saya kenapa? nak saya tunggu berapa jam kat KK / hospital?" hehe. atau mungkin sebaiknya Puan cuba rancang perjalanan sehari sebelum dengan suami. kalau dia lambat juga, sembur je dia. Baru puas hati kita. haa gitu ~ Apapepun, selamat melahirkan bila tiba masanya & Selamat Hari Raya ❤️

12mo ago

dia keje dh xde mse dgn bini sndiri, cuti pulak hadap fb manjang. tulah penat. rasa nk lari jauh je.

Awak jangan pikir macam tu. Hmm seelokknya awaok positifkan diri. Jgn stress nanti kesian baby. Bagi saya kalau awak dah rasa macam tu better awak luahkan kat dia tanya dia terus terang. Kadang bila dah meluah ni rasa lega. Kita ni kalau mengandung mmg kadang rasa suami tak sayang lah apa lah macam saya 😅 suami jauh kadang sentap jugak kalau suami tak bagi perhatian tambah sy mengandung haritu mmg kami pjj. Pi klinik, pi kerja semua sy drive sendiri. Saya dah hujung2 nk bersalin baru lah dia teman tu pun dalam 9 bulan ngandung tu 3 kali je dia teman. Tapi saya positifkan diri je. Walaupun kadang rasa mental jugak

12mo ago

tnya pon dia mmbisu je... stress sangat 3.

Saya faham sis sbb sy pun lalui bnda yg sama. ada waktu tu sy mmg hari fikir nk bercerai.kesian pd ank dlm perut memikirkan sy yg hri2 mngis bila mngnangkn sikap suami yg acuh tk acuh. dalm kpla sy mmg igt mati je. sy amxiety atau depression eh

kalau lah jadi ape2 kt saya dh trimester ke 3 ni. takkan dah mati dalam rumah baru dia nak sedar. sedih sangat. stress sangat kesian anak sy. tapi sy tak bole kawal perasaan sy bila dia buat cmni

Sabar ya awak. Moga Allah buka pintu hati suami awak 🥺 Jangan terlalu fikirkan sangat ya kesian baby dalam perut tu. Sabar ya awak, semoga Allah beri kekuatan dekat awak 🤲🏻❤️

jangankan masa mengandung sy yang baru berlepas bersalin, husband pun cam tu, msg lama tak replay berjam2 baru replay, sometimes sakit hati

1y ago

laki kalau camni da bosan ke ek

gitu lah manusia bila ada x dihargai... kite dh xde nnti Mase tu nk nngis pun xde gunanya...