Suami buat tak tahu

hai mummies. nak minta pendapat boleh. sejak saya pregnant suami tak pernah pon tanya macamne cekup smpi la sy dah msok trimester 3. itupon sy yg dtg bercerita dkt dia. n baby kt perot pon dia tak pegang.sy yg suruh dia pegang. bila sy tegor sikap dia mcm tak kesah tak ambil tahu. suami buat tak tahu je.takde perubahan. dah brp bulan suami tidur luar alasan panas dalam bilik.dia taknk dtg pon dkt saya atau brckp. balik kerja mandi mkn main phone . kalau sy dtg dkt dia ckp dgn dia. br dia ckp. sy suruh buat apa² kms rumah ke .minta urut kaki ke . dia buat . sy tak faham. sy rasa sedih

3 Balas

hmm sama mcm saya masa peknen dulu. kena paksa pegang perut. suh ckp dgn anak dlm perut pun xnk. pd kita benda ni penting. tp.pd diorng remeh. percaya la masa sis da beranak nnti dia nmpak anak depan mata ..diorng yg over. skrg sy dah deliver baby, anak dah hari ke 31 hari ni. hari 1st beranak sy tgk dia syg anak dia. ambik gmba.. post status. asal anak berak dia nk tukarkan pampers. dia je nk mandikan anak dia. ahahaha masa peknen xde plak ambik tau hal anak smpi mcm tu. kdg sy perli dia bila anak mcm xnk kt dia sy cakap je balik.. "ha sbb tu la suh ckp dgn anak dr dlm perut biar dia kenal" dia diam je. menyesal la tu heheh sis sabar je. nnti beranak kita balas perli balik kat dia. skrg benda xde dpan mata mmg mcm tu sis ...sis kena pelik bila sis da beranak,anak depan mata pun dia buat tak tahu. xambik peduli..time tu sis kena panik ye.

suami Sy awal² dlu cmtu juga...xpenah pegang perut...2-3bln cmtu...pastu Sy luah Kat dia...sebak juga masa luah tu .sejak tu dia dah selalu pegang perut Sy ..borak dgn anak smpai skrg dh 38week..dia sendiri ckp Sy dia mmg cmtu...malu,kdg lelaki ni ego, Cuba luahkan insyaallah dia akan paham...

1y ago

trima kasih awak. 🥹

cuba slowtalk tanya dia kenapa, ada masalah ke, jgn diam. nanti ada anak ,mcm ni , lagi bahaya.

1y ago

tak tahu nk ckap mcmne lg. kdg sy bgthu sy sedih dia buat tak thu jer . kdg sy menangis . dia cuma ckp tak elok menangis masa mgndung lpstu dia tgok tv n main hp buat mcm takde apa yg berlaku