Terasa Hati...

Saya tgh pregnant 13w skrg, anak first. Lately ni hubby kurang beri perhatian pada saya. Balik kerja je terus tidur sbb terlalu penat sampai saya rasa terabai. Saya juga bekerja, harapannya hari minggu dpt luang byk masa bersama. Saya cuba nak bermanja bila ada peluang. Tapi hubby lebih fokus pada fon, katanya seharian tak tgk fon lagi. Dia rajin layan video motor² di fb & YouTube sampai terlelap. Saya ada juga ajak bersama sbb rindukan dia tapi ditolak dgn alasan tak larat & esok kerja. Saya sangat terasa hati dgn sikap dia walaupun saya faham dia sudah penat bekerja seharian. Saya juga bekerja & melakukan kerja² rumah sepenuhnya & memasak seperti biasa. Saya juga penat urus rumahtangga tapi masih boleh melayan suami itu & ini bila balik kerja. Adakah saya terlalu sensitif sbb pembawaan baby?

20 Balas

Cba sis gtau ngn suami sis.. Sy pn mcm tu.. Ank 1st skg.. Suami dlu jrg usap perut.. Sy trus ckp ngn dia.. "x excited ka..?? Ada baby..?? Xmo rsa baby kicking..?? Blg mo sgt ada baby.. D bgi rezki.. Mcm x pena plak belai2x perut.. Ceta2x ngn baby" dgn muka sy y mcm ni 🙄🙄🙄... Then mybe dia terasa juga.. Skg asl mlm..Dia rajin belai perut.. Ceta2x ngn baby..😅😅 Pgi sblm bgn mndi.. Dia pn akn ceta2x ngn baby dlu.. Ada perubahan jga sis.. Slow talk sja.. InsyaAllah suami akn fhm.. Jgn d pendam..